Fredag den 18. Marts 2005


Beskedent fremmøde til debat om fremtidens Gladsaxe

De politiske visioner for fremtidens Gladsaxe er tilsyneladende ikke noget, der har borgernes helt store interesse.
I hvert fald benyttede kun et beskedent antal borgere sig af muligheden for at drøfte visioner med byrådspolitikerne, da der i går aftes var åbent hus om kommuneplanen. Ca. 15 borgere havde fundet vej til rådhuset torsdag aften:
 
"Vi blev provokeret af debatten i lokalavisen om, at der ikke er nogen, der har lyst til at deltage i disse her arrangementer. Og så ville vi vise vores gode vilje her. Og det vi kan se i aften er, at hvis vi trækker politikere og embedsmænd fra, så er det alligevel begrænset hvor mange, der er dukket op. Til gengæld vil jeg rose kommunen for, at man har lavet det om til de her caféborde, hvor man kan sidde og diskutere med en politiker, Den del af det har været meget godt. Men vi er spændte på, om det overhovedet har nogen effekt", lød det fra en af de fremmødte borgere.
 
Gårsdagens møde på rådhuset var ikke et traditionelt borgermøde med lange oplæg og
plenumdebat. I stedet havde man den her gang valgt en mere uformel mødeform med debat og snak omkring små caféborde. Borgmester Karin Søjberg Holst:
"Overordnet synes jeg, at det der har præget debatten, det er den gode stemning. Det virker som om de borgere, der er kommet, det kan være politisk engagerede eller helt "almindelige" borgere, de har haft mulighed for at sige noget til politikerne og høre på, hvad politikerne siger. Og det synes jeg, har virket godt.. Jeg havde selvfølgelig gerne set, at der var kommet endnu flere borgere. Men på den anden side, så er der det med forslag til kommuneplan, det dækker meget bredt og jeg tror, der så er nogen, der siger "måske kommer man ikke lige til at diskutere det, som jeg interesserer mig for". Så jeg tror, vi skal til at forklare noget bedre, hvordan vi har tænkt os debatten skal forløbe", siger Gladsaxes borgmester.

Byrådsmedlemmer om åbenhedsdebatten: Nej til økonomisk sengekiggeri

Byrådsmedlemmerne i Gladsaxe Kommune er ikke vilde med ideen om at lægge deres økonomiske interesser ud til offentlighedens skue, sådan som Kurt Loftkjær fra Åbenhedskomiteen foreslog i Nyhedsmagasinet i går.
"Noget pjat og en snagen i folks privatliv," "utidigt posekiggeri," og "generelt over gevind." Sådan lyder reaktionen fra nogen af de byrådsmedlemmer, som Nyhedsmagasinet fik fat i i går, og deres udmeldinger var i tråd med det klare flertal af de adspurgte.
Faktisk var den eneste, der adskilte sig fra den generelle konsensus, Enhedslistens Emilce Nielsen. "Jeg synes, det er fint, hvis det kommer frem," siger hun. "Jeg tror samtidigt, det er en illusion at tro, at alt kommer frem på den måde. Men det er et skridt på vej til mere åbenhed, så for min del er det fint," siger Enhedslistens byrådsmedlem.

Gladsaxe HF er født

Damehåndbolden i Gladsaxe går bedre tider i møde.
De to gamle hæderkronede klubber, AB og Gladsaxe HG, laver nemlig nu en holdfællesskabsaftale for den kommende sæson, der gælder for klubbernes damesenior og dameynglinge.
Samarbejdet får navnet ’Gladsaxe HF’, og får umiddelbart betydning tre steder: For Gladsaxe HGs divisionshold betyder det en mulighed for udbygning og forbedring af divisionsstatussen. Det giver større chance for, at damerne kan få opfyldt de sportslige ambitioner indenbys og ikke behøver tage hverken til Virum eller Frederiksberg på den konto.
Begge klubbers dameynglinge skranter, hvad angår antallet af medlemmer – der er kun en 5-7 spillere i hver klub på årgangen. En sammensmeltning betyder, at det overhovedet bliver muligt at stille med et hold i næste sæson.
Desuden er der noget at se frem til for alle de talentfulde spillere i ungdomsrækkerne, når de rykker op i de kommende år.
Den nye overbygning, Gladsaxe HF, er blevet godkendt af formændene i de respektive klubber, og det nye initiativ er blevet hjulpet til verden af formanden for FIG, Ole Lindskov.
Planerne for samarbejdet har været undervejs i flere år og kan måske munde ud i, at der igen bliver hold fra Gladsaxe at finde i toppen af dansk håndbold.

Vil forbedre samarbejdet med Socialdemokratiet

Pengene skal bagerst i rækken, menneskene forrest.
Det siger SF i Gladsaxe, der mener at det borgerlige flertal i det nuværende byråd med en socialdemokratisk borgmester i spidsen har prioriteret skattenedsættelser frem for at blive en foregangskommune.
Holdningen kom til udtryk på SFs generalforsamling i denne uge, hvor ønsket om at genoprette det tidligere gode samarbejde med socialdemokraterne også kom frem.
Partiet har endnu ikke udarbejdet et egentligt valgprogram og ej heller fundet kandidaterne til kommunalvalget til efteråret. Det sker først til april og maj.
Til gengæld er navnene på bestyrelsen fundet, og her sidder Poul Reher Jensen som formand, Gunnar Svendsen næstformand, og i øvrigt Flemming Holmstrøm, Andreas Mygind Røpke og Susanne Palsig Jensen.

Påskeprogram

I næste uge træder et særligt påskeprogram ind her på kanalen.
Der vil hver morgen være mulighed for at sætte sig ind i alskens lokalhistoriske detaljer, når lokalhistoriker Arne Hermann fortæller løs.
Programrækken ’Båndværkstedet’ byder på genhør med flere udsendelser produceret af elever, der har benyttet sig af jobsnuseren på ungdomsskolen.
Det fulde program kan ses på vores hjemmeside, radiogladsaxe.dk.
Nyhedsmagasinet er tilbage efter påske. Redaktion og øvrige medarbejdere ønsker god påske.