Onsdag den 2. November 2005


Årets Gladsaxepris gik til Lytzen A/S

For få år siden var ingeniør-virksomheden Lytzen A/S tæt på konkurs. Nu er den inde i en rivende udvikling, med stigende markedsandele og positive fremtidsudsigter. Vendingen fra bunden mod toppen har nu givet virksomheden en anerkendelse fra Gladsaxe Erhvervsråd, som har valgt producenten af ovne, som modtager af årets Gladsaxe Pris. Den ene af de to direktører i virksomheden Alex Dam Vestergård er glad for prisen, som han dog ikke tror bliver specielt bemærket i udlandet, hvor virksomheden har over 90% af sin omsætning. "Indadtil tror jeg at prisen vil virke som en påskønnelse og det vil være positivt", siger han. Lytzen A/S er den 14. modtager af Gladsaxe Prisen, som gives til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for beskæftigelsen, vist markant vækst eller på anden måde bemærket sig positivt.

Fængselsstraf til to 20-årige for voldelige overfald

To 20-årige mænd fik i går henholdsvis 40 og 50 dages fængsel ved Retten i Gladsaxe.
Som omtalt i nyhedsmagasinet i går var de to unge tiltalt for flere voldelige overfald samt for våbenbesiddelse. I de tre første forhold hvor de var tiltalt for at have væltet, skubbet og sparket til tilfældig forbipasserende på en cykelstien, en nat de var på vej hjem fra en våd fest, valgte domsmandsretten at dømme ud fra anklageskriftet og vidnernes forklaring. Ved det efterfølgende slagsmål med en gruppe unge der var blevet tilkaldt af de to 20-åriges første ofrer, valgte retten at give strafbortfald, idet der herskede en del usikker om forløbet og de tiltaltes andel. I slagsmålet var der indgået et baseball bat og ifølge anklagen skulle dette have tilhørt de 20-årige, men efterhånden som vidnerne blev afhørt viste det sig at battet tilhørte en af drengene i gruppen. Retten frifandt derfor den ene for våbenbesiddelse, idet han kun havde haft det i hånden et kort øjeblik. Men dømte derimod den anden, fordi han efterfølgende havde samlet battet op og haft det i sin besiddelse i længere tid.
De to 20-årige udbad sig om betænkningstid med henblik på en eventuel anke til landsretten.

Handicaprådet skriver politikernes løfter ned

I dag inviterer Gladsaxe kommunes Handicapråd for første gang i sin et-årige historie til debatmøde med byrådspolitikerne. De fremmødte vil få mulighed for at spørge politikerne om, hvad der bliver gjort for borgere med forskellige handicap og sociale problemer – og om hvad de vil gøre bedre i den næste valgperiode. Formand for Handicaprådet, Birthe Klamer, forudser at hjemmehjælpen vil blive et af de helt store debatemner: "Hjemmehjælpen fungerer ikke og det har den ikke gjort i lang tid. Det kan ikke være meningen at det skal blive ved med at fortsætte. De vil love os guld og grønne skove her op til kommunalvalget, og vi skriver løfterne ned og kommer efter dem, hvis ikke de bliver holdt", siger hun. Der er gratis adgang til debatmødet som er åbent for alle og som altså afholdes i morgen i Aktivcentret kl 19.30.

Dansker valgt til FN´s ungdomsråd

Som den eneste dansker er 21-årige Bjarke Kronborg fra Gladsaxe netop blevet valgt til
FN´s ungdomsmiljøråd.
På det store årsmøde i Indien blev den 21-årige ingeniørstuderende valgt som repræsentant for Europa sammen med unge fra henholdsvis Frankrig, Bulgarien og Tyrkiet:
Bjarke Kronborg er også er medlem af bestyrelsen i foreningen Natur og Ungdom, en uafhængig børne- og ungdomsforening tilknyttet Danmarks naturfredningsforening.

Skoleelever indtager byrådet

I dag bliver gennemsnitsalderen i byrådet sat væsentligt ned, når 130 skoleelever indtager byrådssalen. Det sker i forbindelse med årets Skolebyrådsdag. Et arrangement der løber af stablen for sjette år i træk og som er blevet så populært at arrangøren, Pædagogisk Center, i år har set sig nødsaget til at trække lod blandt de ansøgende skoleklasser. Ingrid Martlev, der er leder af Pædagogisk Center fortæller: "Når man er 14-15 år er politik og folkestyre ikke det der interesserer eleverne mest, men når de så prøver det selv og prøver at lege politikere, så synes de faktisk det bliver mere interessant". Blandt de punkter på dagsordenen som skoleeleverne skal stemme om er der blandt andet forslag om gratis skolemad, indkøb af mobile sikkerhedsbump og så er der hele tre forslag som handler om oprettelsen af et ungdomshus i Gladsaxe.