En 70-årig mand fra Søborg begik fredag aften selvmord ved at springe ud fra 15. sal i Høje Gladsaxe. Manden var svær at identificere for politiet, men et hospitalsarmbånd med hans navn på fra Herlev Sygehus hvor han var indlagt med svær sygdom, var med til at hjælpe med identifikationen. Familien blev underrettet samme aften og de to unge mænd, som stod 10-15 meter fra det sted han ramte jorden er begge blevet tilbudt psykologhjælp.
En bedre sikring af skolevejen omkring Egegård skole har til gengæld medført trafikale problemer for beboere i området.
For at forbedre forholdene for de skolebørn, som hver dag skal krydse Ræveholmen, har kommunen for nylig flyttet den bom, der tidligere har spærret for indkørsel fra Skyttestien til Ræveholmen og placeret den tæt ved indgangen til Egegård skole.
Og det har betydet, at stien overfor skolen er blevet decideret farlig for beboerne at færdes på, fortæller formand for afdeling Bytoften, Annie Aarestrup:
"I forbindelse med "skolestien" har vi fået den situation, at børnene nu kan køre direkte fra skolen og op over på stien ved os. Tidligere skulle man gå over vejen og der nåede man ikke at få så meget fart på ved de tre huse der ligger lige ved indgangen til stien. I de tre huse har vi altså børn boende. Der er også flere voksne, der har været ved at blive væltet omkuld, heldigvis har det mest været voksne, som har kunnet beskytte sig selv. Men vi gruer for den dag et barn kommer ud på stien og bliver væltet af en af cyklerne, som virkelig har fart på, når de kommer ovre fra skolen" siger formanden for afdeling Bytoften, som vil tage sagen op, når repræsentanter for Gladsaxes boligorganisationer i aften har sit årlige møde med byrådet.
Kun to borgere har interesseret sig for den fremtidige dagligvareforsyning i lokalkvartererne i Gladsaxe.
Økonomiudvalget har ellers annonceret ideer og forslag til, hvor der trænger til at komme dagligvarebutikker, men det er tilsyneladende ikke et af de emner, der optager Gladsaxe-borgeren mest.
En mener dog, at Kvickly i Buddinge godt kunne trænge til en konkurrent. Men da selve bydelscentrene ikke er med i denne del af planlægningen, så falder det forslag ud.
En anden borger betvivler behovet for yderligere butikker i boligområderne, og påpeger desuden, at enhver udbygning af dagligvarehandlen uundgåeligt vil forøge den miljø- og sikkerhedsmæssige belastning.
Kommunen forestiller sig, at fem kvarterer kan få tilført nye butikker på til sammen maksimalt 9.500 m2. Vurderingen lyder i hvert fald, at der er tale om underforsyning mht. dagligvarer i områderne Haspegård, Stengård, Gyngemose/Mørkhøj, Gladsaxe og Maglegårdsdelen af Søborg.
Udbygningen med butikker skal indgå i kommuneplanen og bliver derfor behandlet i byrådet af to gange.
En helt ny forening har set dagens lys i Gladsaxe. Foreningen for frivillige motionsvenner henvender sig især til ældre der har mistet deres fysiske kraft for eksempel i forbindelse med sygdom, eller af andre årsager ikke kan forlade deres hjem.
Afspændingspædagog Hanne Becker som er koordinator for foreningen fortæller: "Frivillige motions venner er jo simpelt hen nogle personer som har overskud, lyst og energi i deres liv til at gå ud og gøre noget for andre mennesker. Og det de gør, er at de går ud og besøger ældre i deres hjem og der laver motion med dem i 1 ½ time om ugen. Den frivillige motionsven har været på et lille kursus hos mig (56 timer) plus et førstehjælpskursus. Også er han eller hun parat til at gå hjem til den ældre borger og lave motion med ham eller hende i personens eget hjem". - De ældre I besøger, hvordan kommer I, i kontakt med dem? "Ja, det er jo det som vi håber at kunne gøre ved bl.a. gennem det her interview jeg laver sammen med dig, og igennem lokalpressen, også igennem kommunens visitation og hjemmehjælp. På den måde håber vi at kunne få kontakt med de ældre mennesker der sidder der hjemme, og af forskellige årsager ikke længere kommer ud og går til gymnastik på den lokale skole, eller i den lokale gymnastik forening. Man skal selv være så frisk, så man kan ringe og bede om at få en motionsven, vi taler så sammen i telefonen eller jeg kommer hjem og besøgere den ældre. Her snakker vi så om hvad behovet er, også laver vi en aftale om at den ældre får besøg af en motionsven". – Hvordan har I fået ideen til projektet? "Ideen kommer fra et pilot projekt der har kørt i Ålborg i de sidste to år. Det har givet rigtig gode resultater og man ved nu at det gør en stor forskel af få en motionsven. Man både fysisk og psykisk højner sig, bliver mere mobil og begynder at gå ud. Vi laver også nogle følgeordninger, hvor man måske kan komme ud og gå en tur med sin motionsven, eller komme til nogle arrangementer i nærmiljøet. Efterfølgende skulle man gerne kunne blive så god, at man selv begynder at bevæge sig lidt længere ud, og måske kan følge et gymnastik eller motions tilbud i den lokale idrætsforening".
Foreningen Frivillige motionsvenner hører under De Frivilliges Hus og ældre såvel som frivillige kan kontakte foreningen via Hanne Becker.
Bilister, der benytter Kildebakkegårds Allé, skal forberede sig på trafikale gener og omlægninger de næste tre uger.
På strækningen fra Kiplings Allé til Søborg Hovedgade skal kørebanen have ny asfaltbelægning, og i en kort periode bliver det også nødvendigt at omlægge buslinierne mellem Hagavej og Søborg Hovedgade.
Kildebakken ved Rådhus Allé afspærres ligeledes for en kort tid, og der vil i det hele taget være begrænset adgang til ejendommene langs Kildebakkegårds Allé frem til sidst i november.
I Søborgmagle kirke introducerer man nu to nye gudstjenester på hverdagsaftener:
"Vi har lavet et nyt tiltag, der hedder stillegudstjenester. Da vi havde det første gang i oktober sad vi stille i 8 minutter. Jeg gav en lille introduktion til, hvad stilhed er, og hvordan man kan agere, når man sidder i stilhed. F.eks. fokusere på sit åndedræt, evt. et Kristus-ord som har lydt tidligere eller en strofe fra en salme. Så man ligeså langsomt bliver trukket ind i stilheden", fortæller sognepræst Frank Fischer. Næste gang der er stillegudstjeneste i Søborgmagle kirke er til januar.
Det andet nye tilbud i kirken er Spaghettigudstjenester. Det er et velprøvet koncept fra andre sogne, rettet specielt mod børnefamilierne. Her starter man med en gudstjeneste af ca. 35 minutters varighed, hvorefter der serveres spaghetti med kødsovs - en populær børnemenu.
Det er første gang den 16. november.
En af Dansk Folkepartis kandidater til Regionsrådet, Carl Christian Ebbesen, har været medlem af en motorcykelklub. Men det var dog en uden rygmærker. "Klubben var det man kalder en kaffeklub, hvor vi tog rundt til hinanden og fik en kop kaffe. Så HA og Bandidos kunne få lov til at køre for sig selv, vi havde vores eget miljø vi kørte i", siger han.