Torsdag den 1. September 2005


Nu kører servicebusserne

I dag kører de nye servicebusser for første gang i Gladsaxe.
Servicebusserne er specielt indrettet til ældre og gangbesværede og ruterne er lagt, så der er faste stoppesteder ved bl.a. omsorgscentrene, biblioteket og rådhuset.
Det nye transporttilbud har været flere år undervejs, og især Gladsaxes ældreråd har været meget engageret i servicebussen:
 
"Vi ved, der er et behov for en bedre dækning til vores omsorgscentre, så vores hjemmeboende borgere kan deltage i f.eks. socialt arbejde, fittnes og spisning. Vi mener helt klart, at en del borgere vil få bedre tilgængelighed til vores omsorgscentre på den her måde. Og til vores rådhus, biblioteker, aktivcentret og andre steder. Så vi dækker det godt. Og servicebussen kommer til at køre fra 9 – 16 ugens fem første dage og lørdag og søndag kører den midt på dagen et par timer. Det fik ældrerådet gennemført, fordi vi følte, der netop var et behov for, at man kunne komme til omsorgscentret og få et varmt måltid mad midt på dagen. Så det glæder vi os meget til at få i gang", lyder det fra formand for ældrerådet i Gladsaxe, Knud Ole Jensen.
 
Servicebussens start bliver fejret med et arrangement på Gladsaxe rådhusplads fra kl. 9, hvor bl.a. borgmester Karin Søjberg Holst holder tale og HT´s orkester spiller. Og i dagens anledning kører alle i øvrigt gratis med servicebusserne, som hedder linie 845 og 846.

Voldsmænd i fængsel

Retten i Gladsaxe idømte i tirsdags tre unge mænd henholdsvis fire, tre og tre måneders fængsel for vold af særlig grov karakter.
Mændene, der er mellem 20-22 år, var tiltalt for at have slået med knytnæver, flasker, statuetter og stole, samt sparket tre drenge på 17 år.
Den ene af de tiltalte nægtede sig skyldig, mens de to andre erkendte at have slået med knytnæver, men nægtede den øvrige tiltale.
Episoden fandt sted natten til den 24. april, i en lejlighed på Sæbjørnsvej i Bagsværd, hvor en 17-årig dreng holdt fest for sine venner.
Den ene af de tiltalte havde sammen med nogle venner først på natten kørt en pige hen til festen. Men da han ville med ind, var han blevet nægtet adgang. Han havde derfor taget pigens taske, som han først afleverede tilbage da hun lovede, at hun ville komme ned efter 30 min. og køre videre med ham. Da han kom tilbage efter de 30 min. ville pigen ikke med ham. Og de øvrige festdeltagere havde derfor sagt til ham at hun var gået. Tiltalte var blevet sur da han var sikker på at det ikke var sandt og der var efterfølgende opstået tumult ned på P-pladsen foran lejligheden.
Her havde han ud fra hans egen forklaring fået to knytnæve slag i ansigtet af en af de 17-årige. Den 17-årige forklarede der imod at han havde følt sig truet og at han derfor havde skubbet til ham to gange.
Tiltalte var umiddelbart efter kørt til Farum Kro, hvor han havde mødt de to medtiltalte. Ifølge dem havde tiltalte fortalt, at han havde fået tæsk i Bagsværd og at der havde været 15 mand involveret. Der var derfor opstået en stemning og de var sammen med nogle andre straks kørt af sted for at slås. I Bagsværd havde de mødt fire personer fra Herlev og de var sammen gået op i lejligheden på Sæbjørnsvej. Her havde de medtiltalte, ifølge deres egen forklaring uddelt et par knytnæve slag til de tre 17-årige drenge. Men ifølge anklageskriftet og ofrene var drengene blevet gennembanket med knytnæver, slagvåben og spark.

Strålingsfare: Hellere os end børn

Beboerne på omsorgscentret vil hellere have, at en mulig strålingsfare ved mobilantennemaster går ud over dem end børnene på en skole.
Så selvom bruger- og pårørenderådet ved Kildegården i Søborg udtrykker "bekymring om der kan være risiko i forbindelse med stråling, så er det bedre, det bliver ved plejeboliger end ved en skole", som rådet skriver i et høringssvar til social- og sundhedsforvaltningen i Gladsaxe kommune.
Det er TDC, der ønsker at opsætte et såkaldt bærerør med op til seks antenner på taget af Kildegården. Teleselskabet skal altid forespørge inden opsætning, men kan i princippet med loven i hånden trumfe placeringen igennem.
Den trumf bliver der tilsyneladende ikke brug for her, idet de tapre ældre som nævnt hellere udsætter sig selv end andre for stråling.

Ildspåsættelse på Ringbo

En 64-årig psykisk syg mand er blevet varetægtsfængslet, efter at have sat ild til Bocenteret Ringbo på Granvej i Bagsværd.
Ringbo er et tilbud til voksne sindslidende med behov for et længerevarende ophold, og den mandlige beboer har flere gange truet med at sætte ild til stedet, fordi han er utilfreds med at være der.
Forleden nat gjorde han alvor af truslerne og satte ild til en vasketøjskurv på sit værelse. En
opmærksom nattevagt fik dog slukket branden med en skumslukker, før det skete nogen
skade.
Den 64-årige er tidligere dømt for ildspåsættelse, og blev efter episoden på Ringbo varetægtsfængslet i surrogat.