Tirsdag den 8. august


Påsat brand koster dyrt

Det kommer til at koste omkring en halv million kroner at sætte dele af Gladsaxe stadion i stand efter en påsat brand sidst i juli.
Her brød hærværksfolk ind i et værksted i stueetagen under den gamle tribune og satte ild til materiale i en skraldespand.
Ilden ødelagde det meste i værkstedet, el-installationer og maskiner, og så blev hele 1. salen, altså den flere hundrede kvadratmeter store publikumsfoyer, så sodsværtet, at det har taget seks mand i døgndrift mere end en uge at få lokalerne gjort klar til weekenden.
Stadioninspektør Jens Christian Olesen vurderer foreløbig skadernes omfang til et sted mellem 400.000 og 500.000 kroner.
 

Millionbesparelser på tøjvask

Hospitalerne i Københavns amt har sparet 18 mio. kroner på vaskeriregningen, siden amtet og nogle medejerkommuner solgte det offentligt ejede Institutionsvask.
Det skete tilbage i 2001, hvor det privatejede selskab De Forenede Dampvaskerier købte det amts-kommunale vaskeri.
En del af salgsaftalen lød på en årlig nedsættelse på 70 øre pr. vasket kilo tøj hver den 1. januar i fire år. Og da der bliver vasket mere end 4.000 tons tøj om året, så er der samlet set tale om pæne millionbesparelser.
Det fremgår af en sag på det amtslige sygehusudvalgs næste møde, som er på torsdag.
Også fremover venter amtet at kunne spare på tøjvasken i forhold til de oprindelige priser, godt og vel tre millioner årligt.
Gladsaxe kommune var i øvrigt i sin tid medejer af Institutionsvask og kunne ved salget for fem år siden putte 1,7 millioner kroner i kommunekassen for sin andel.
 

Kommune klager over fredningskendelse

Fredningen af Bagsværd søpark bliver nu en sag for naturklagenævnet.
På et møde i dag skal politikerne i økonomiudvalget lægge sidste hånd på en klage
over fredningsnævnets kendelse, som blandt andet indebærer, at ellesumpen ved Aldershvile planteskole skal fjernes, fordi den spærrer for udsigten over Bagsværd sø fra veje og stier i området. Men kommunen ønsker ellesumpen bevaret.
Såvel den kommunale vej- og parkafdeling som byplanafdelingen har en del betænkeligheder i forhold til fredningskendelsen. Forvaltningerne frygter den vil gå hårdt ud over områdets natur- og rekreative værdier, fordi der er lagt op til en så omfattende rydning af den
tilbageværende træbestand i Bagsværd Søpark, at parken er på vej til at blive omdannet til et græsareal med kun få enkeltstående træer og buske.
I stedet bør fredningen "give mulighed for et mere varieret dyre- og planteliv i området,
samtidig med at det visuelle indtryk af Bagsværd søpark med åbne sigtelinier fastholdes",
mener Gladsaxe Kommune, som derfor klager over fredningsnævnets beslutning.
 

Stort fald i indbrud

Antallet af villaindbrud i Gladsaxe politikreds er faldet med hele 25% det første halvår af 2006, fortæller souschef for kriminalpolitiet i Gladsaxe Claus Hilborg.
Resten af landet har også oplevet et fald, dog ikke så markant som i Gladsaxe. På landsplan er der i år til nu begået 58.218 indbrud, hvilket er et fald på 5.000, eller godt og vel 9%, viser de nyeste tal fra rigspolitiet.
Voldssagerne er til gengæld i stigning, men politiet er samtidig blevet hurtigere til at behandle dem.
Hos Gladsaxe politi har man ikke kigget nærmere på sagsbehandlingstiden, men kan nikke genkendende til de flere voldssager.
I år har borgerne i hele landet til nu anmeldt 348.219 straffelovsovertrædelser.
 

Periode som borgmestervikar startede med tragisk dødsfald

I starten af juli døde en mand ved en tragisk ulykke på et af Gladsaxe Kommunes kommunale værksteder, og det gav venstrepolitiker Ebbe Skovsgård en turbulent start på hans første periode som borgmestervikar.
"Det var en brat opvågning, og det påvirkede selvfølgelig hele perioden. Gladsaxe Kommune er en stor arbejdsplads med mange ansatte, og selvom man gør alt for at forebygge, kan det altså alligevel ske. Det er dybt tragisk", siger Ebbe Skovsgård.