Mandag den 14. august


Kamp om kunstgræs

Bagsværd Boldklub kæmper for at få en eventuel kunstgræsbane i kommunen placeret på anlægget i Bagsværd.
Alle store fodboldklubber i Gladsaxe har længe sukket efter en sådan bane, som de lokale boldspillere ellers skal hen over kommunegrænsen for at finde hos nabokommunernes klubber.
I år har ønsket om kunstgræs igen været fremme, og på det politiske plan er der både kommet modelforslag, økonomi og placering af banen frem til debat i fritids- og idrætsudvalget.
Og netop placeringen, som i det foreløbige materiale er på anlægget ved Gladsaxe stadion, er faldet Bagsværd Boldklub for brystet.
Med det mindste anlæg, næsten 600 aktive medlemmer og kun en halv grusbane til rådighed i vinterhalvåret, så mener klubben, at kunstgræsset skal rulles ud der.
I hvert fald efterlyser klubbens formand Steen Jørgensen i et brev til det politiske udvalg en klar argumentation for græssets placering. Hvis det altså overhovedet bliver til noget. For en ny svensk undersøgelse viser, at de nuværende kunstbaner, der ligger i 5-10 millioner kroners klassen, ikke er helt miljømæssigt i orden. Anlæg og drift kan derfor fremover godt blive endnu dyrere.
Fritids- og idrætsudvalget mødes i morgen, hvor blandt andet brevet fra Bagsværd Boldklub er på dagsordenen.

Konservativ borgmester i AB-bestyrelse

Ledøje-Smørums konservative borgmester Jens Jørgen Nygaard er indtrådt i fodboldklubben ABs aktieselskabsbestyrelse.
Fra årsskiftet skal han ved kommunesammenlægningen være 1. viceborgmester og formand for den nye kommune Egedals kultur- og idrætsudvalg – en kommune, der kommer til at rumme ABs 1. divisionskollegaer fra Ølstykke.
Det er en sammenblanding af det politiske og det private, som det nye bestyrelsesmedlem godt kan se er problematisk.
 
(Hør interview i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Stadig liv i frø-sag

Den sidste spidssnudede frø er for længst afgået ved døden i TV-byens område. Men klagen over at der nybygges boliger blandt andet på frøens yngle- og eksistensområde lever i bedste velgående.
Miljøinteresserede Gladsaxe-borgere har nemlig klaget til EU, fordi de lokale myndigheder, amt og kommune, har tilladt byggeriet, som de mener er en overtrædelse af Europarådets gældende regler for bevaring af naturtyper, vilde dyr og planter.
I det store EU-bureaukrati er sagen nu havnet på bordet hos Europakommissionens Generalsekretariat, som vil sørge for den videre behandling.
Imens er de sidste betonklodser i de nye boliger i Gyngemosen ved at være på plads og salget af samme har i øvrigt været i fuld gang længe.

Integration på Gladsaxedagen

Det lokale integrationsråd vil være mere synligt.
Og nu får rådet en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på sin eksistens og sit arbejde
overfor rigtigt mange mennesker. Det sker på Gladsaxe dagen nu på lørdag, hvor ca. 10.000 mennesker ventes at lægge vejen forbi rådhusområdet:
"Hensigten er vel at nu ud til de "almindelige" borgere, og fortælle hvor mangfoldig kommunen er, hvor mange forskellige borgere der bor i Gladsaxe", lyder det fra integrationsrådsformand Martin Mouritsen.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Første skoledag for fyrretyvende gang

Dagen i dag er noget ganske særligt for mange børn og unge. Det er nemlig første skoledag på de fleste af Gladsaxes skoler.
På Søborg skole er det også en stor dag for to af skolens lærere, Ruth Hansen og
Per Graff, som i dag kan fejre 40 års jubilæum.
Jubilæet bliver markeret ved en reception i eftermiddag i Søborg skoles kantine, hvor Per Graff og kollegaen Ruth Hansen vil få overrakt dronningens fortjenstmedalje.
 
(hør interview i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)