Torsdag d. 14. December 2006


Medarbejdere skal sikres bedre ved EU-udbud

Gladsaxe byråd har netop begået århundredets største dumhed.
Det mener i hvert fald den borgerlige fløj i byrådet, efter at et politisk flertal i går besluttede at gøre brug af virksomhedsoverdragelsesloven når renovationskørslen bliver sendt i EU-udbud.
Det betyder, at de ansatte hos den nuværende entreprenør, HCS, skal tilbydes ansættelse hos en eventuelt ny entreprenør. Og til mindst samme løn og med samme anciennitet som i deres tidligere ansættelse.
Formålet er at beskytte medarbejderne bedst muligt, men der er tale om falsk tryghed, siger venstre Ebbe Skovsgaard:
"Jeg håber det er åbenlyst for enhver, hvor pinlig denne sag er! Overfor sine medarbejdere har både det nuværende firma, HCS, og et evt. kommende andet firma både ret og pligt til at lede og fordele arbejdet i firmaet. Og så kommer et offentligt, politisk organ som Gladsaxe byråd og blander sig. Det er altså fuldstændig skævt. Jeg ved ikke om sagen den holder i tilsynsrådet. Men i hvert fald, den advokat vi har honoreret, oven i købet to gange, fortæller os lysende klart, at hvis et flertal af byrådet fastholder dette vanvittige forslag, så er chancen for at den holder i retten nærmest ikke-eksisterende. Advokaten er bedt om notater flere gange og der er advarsler i flere omgange som fortæller os, at loven ikke giver medarbejderne nogen form for sikkerhed. Og at vi i øvrigt er på så tynd is, at vi nærmest beder om at få en sag på halsen efterfølgende".
Også de konservative var meget bekymrede over konsekvenserne af beslutningen, og forslog at man, før man vedtog noget, fik indhentet et eksternt juridisk notat om byrådets- og det enkelte byrådsmedlems ansvar i forbindelse med efterfølgende erstatningssager.
Men ændringsforslaget blev forkastet og med et flertal bestående af enhedslisten, sf,
de radikale og socialdemokraterne blev det vedtaget at anvende
virksomhedsoverdragelsesloven. Mette Marie Schmidt:
"Hvis de juridiske notater havde været så entydige, at de havde sagt "det her, det kan man simpelthen ikke", så havde den jo været klar. Det var de juridiske notater ikke. De pegede på nogle risici, det er rigtigt, og de pegede på noget bøvl, det er også rigtigt. Socialdemokraterne har i denne sag valgt at sige "der er fordele, der er ulemper. Der er ikke nogen 100 % sikring af medarbejderne, der er faktisk ikke ret meget større sikkerhed end der er i forvejen. Men, vi har valgt at fokusere på., at de sikkerhedsopsigelser, det miljøudvalgsformanden kalder "forebyggende fyringer" ikke forekommer. Så medarbejderne ikke gang på gang, når noget er i udbud bliver udsat for sikkerhedsopsigelser. Det er det, medarbejderne får ud af det. Så vi har valgt at fokusere på, hvad der er bedst muligt for medarbejderne, vel vidende, at det giver noget bøvl rundt omkring. Og så er der lige et plus mere, det er, at borgerne får en højere kvalitet i renovationsafhentningen i overgangsperioden ved, at det er de samme medarbejdere, der kører videre for borgerne", lød det fra socialdemokraternes Mette Marie Schmidt.

Minister-nej til internationalt rostadion på Bagsværd Sø

En dødssejler. Sådan lød i går kulturminister Brian Mikkelsens skudsmål til spørgsmålet om hvorvidt staten vil sikre et internationalt rostadion på Bagsværd Sø. Kulturministeren begrundede i sit svar til Folketingets kulturudvalg, at en oprensning af søen vil blive alt for dyr.
Dermed bliver det ikke til noget i denne omgang med den oprensning, som repræsentanter for rosporten, kano- og kajakforbundet og Team Danmark ellers havde ønsket sig. Bagsværd Sø er nemlig ved at gro til fra siden og fra neden, hvilket vanskeliggør afvikling af internationale stævner.
Københavns Amt havde ellers afsat 26,6 mio. kr. til oprensningen af søen, men projektet er ikke kommet i gang og pengene falder nu helt bort med amtets nedlæggelse. Ifølge kulturministeren vil oprensningen af Bagsværd Sø koste mellem 41 og 47,5 mio. kr. Dette kan staten ikke påtage sig, fremhævede ministeren i går.

Narkohandel gav 2½ års fængsel

En 31-årig narkotikahandler blev tirsdag idømt 2½ års fængsel ved retten i Gladsaxe.
Den 31. august i år ransagede politiet mandens lejlighed i Høje Gladsaxe, hvor der blev fundet 240 gram heroin og 1,8 kilo råopium samt poser og vægte, som gjorde det klart, at narkoen var beregnet til videresalg.
Faktisk var det et tip fra en køber, der var blevet taget af politi i København, der førte frem narkohandleren i Gladsaxe. Hans adresse stod simpelthen på en af poserne med heroin, som narkomanen blev fundet i besiddelse af.
Den 31-årige kommer oprindelig fra Irak, og der var derfor også nedlagt påstand om udvisning efter udstået straf.
Men da den dømte i dag sidder i kørestol, fordi han lider af muskelsygdommen sklerose, som der ikke kan behandles for i hans hjemland, så blev han frifundet på det punkt.
Den 31-årige modtog dommen.

7. klasser får præmie for forslag til Kulturkanon

Bagsværd Kirke, Haralds Gave og pølsevognen på Bagsværd Torv skal kanoniseres, hvis det står til 7-klasserne på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Godt 100 elever har sammen udpeget 5 seværdigheder som de mener skal med i Gladsaxe Kulturkanon, og det har de gjort så godt at de har fået en præmie af Kulturforvaltningen. Præmien bestod af en lagkage.

Gladsaxe Games økonomisk sikret

Gladsaxe Games 2007 er nu økonomisk sikret. Et enigt Fritids og Idrætsudvalg bevilgede på deres møde i tirsdags de manglende 300.000 kr.
Gladsaxe Games finder sted fra den 25. til den 28. maj 2007 med deltagelse af unge idrætsudøvere fra Gladsaxes venskabsbyer. Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe, der er arrangør af legene, forventer omkring 500 deltagere i alderen 12 til 15 år fra 10 venskabsbyer.