Fredag den 10. Februar 2006


Grundejere skal selv rydde sne

Gladsaxe Kommunes service med snerydning langs alle kommunale fortove er nu permanent afskaffet.
Det vedtog et stort flertal af byrådet på sit møde i denne uge.
Grundejerne skal i fremtiden selv sørge for at få ryddet for sne. Hvis ikke man selv kan klare det, må man få familie eller venner til at hjælpe – eller betale sig fra det.
Gunnar Svendsen, SF:
"Vi der er så heldige at bi i ejerbolig her i Gladsaxe har tjent formuer de sidste år – bare ved at bo! Så er der altså også råd til at få ryddet sne, hvis man ikke selv kan klare det. Man kunne også bruge grundejerforeningerne til at løse problemet? Parcelhusejerne jo organiseret i grundejerforeninger rundt omkring i kommunen, det kunne være de foreninger kunne tage sig sammen og organisere en eller anden form for snerydning? Om det skal være én af dem der bor i området, der påtager sig opgaven og får penge af de andre for det, eller om man hyrer et privat firma til at gøre det, det er jeg ligeglad med. Men jeg synes det er en opgave for de grundejerforeninger. Husejerne har råd til at betale, hvad det koster".
Det mener også Venstres Kim Wessel-Tolvig:
"Hvis vi skulle fortsætte med snerydningen, så er det nogle penge vi skulle tage ud af budgettet. Som alle er med til at dække. Det vil sige hele Høje Gladsaxe skulle også deltage i at betale for snerydningen. De betaler derudover over deres husleje for at familierne kan komme til og fra deres biler som er sneet inde. Men alle skal skrabe sne i villaområder ud for eget grundstykke. Der er nogen, der ikke kan. Det erkender vi. Men alle kan få ryddet sne af en entreprenør. Og det kan man selv betale, hvis man ikke selv kan klare de forpligtigelser. Vi i venstre er ikke utilbøjelige til at sige, at de svage ældre som kan blive visiteret til en snerydning, de kan godt få en 100 krone-seddel af kommunen pr. gang der skal ryddes sne. Hvis de er visiteret til det", lød det fra venstre der sammen med socialdemokraterne, det konservative folkeparti, det
radikale venstre og så altså SF vedtog ikke at genindføre snerydningsordningen.
Fremover bliver det kommunens driftsafdeling der skal stå for snerydning og
glatførebekæmpelse, men kun på de steder, hvor kommunen har grundejerforpligtigelsen. Ligesom i indeværende vintersæson.
Kristian Niebuhr, dansk folkeparti:
"Man har taget 1,2 mio. fra den gamle ordning og den har man tiltusket sig i forvaltningen, fordi man har haft et problem med at opretholde den grundejerforpligtigelse man hele tiden har haft i kommunen. Og det lykkes stadig ikke særlig godt. Venstre nævner som eksempel at det er synd hvis Høje Gladsaxe skulle være med til at betale for at grundejere skulle få ryddet på deres fortove. Til det må jeg sige, jeg synes Kim Wessel-Tolvig åbner den her debat vi har haft tidligere med haveaffald. Det vil de jo heller ikke være med til at betale for at grundejere skal have hentet haveaffald har vi hørt fra dem. For mig lyder det lidt mærkeligt det her. Men det glæder mig dog trods alt, lige hvis vi ser bort fra den 100 krone-seddel, at venstre nu vil være med til at se på, om man skal visitere nogle af vores borgere til at få hjælp til snerydning. Hvis ikke kommunen vil genindføre ordningen for
samtlige fortove i kommunen" - hvilket dansk folkeparti og enhedslisten stemte for.

Forkert brandstifter udpeget

Den 38-årige mand, som vidner mente at se med benzindunk på stedet kort før en brand udbrød, har et skudsikkert alibi.
Vidner var ellers sikre på, at det var en tidligere beboer, der i søndags satte ild til en tom lejlighed i hjørneejendommen Stengårds Allé/Gammelmosevej. Det er hele to gange blevet bekræftet overfor politiet, der derfor fik manden efterlyst i Vordingborg politikreds, hvor han i dag bor. Her blev han anholdt i tirsdags, men under de efterfølgende afhøringer hos Gladsaxe politi har han forklaret, at han var til hundetræning i Ringsted på tidspunktet for brandstiftelsen. En oplysning, der bekræftes af mandens kone og af kassereren i hundeklubben.
Anklagemyndigheden valgte derfor at løslade manden, selvom en varetægtsfængsling er normalen, når det handler om mistænkte i sager om brandstiftelse.
Gladsaxe politi skal derfor nu starte forfra med det, der i første omgang så ud til at være en klokkeklar sag.
Lejlighederne i ejendommen står i dag tomme, kun et pizzeria og et solcenter er stadig i drift. På stedet skal supermarkedskæden Rema 1000 til at opføre nye boliger og et butiksområde.

Ny rektor og nye studiecentre fejret

"Et skridt på fremtidens vej". Sådan beskriver den nyindsatte rektor på Gladsaxe Gymnasium, Eva Krarup Steensen, gymnasiets tre nye studiecentre, som blev indviet i går med pomp, pragt og pindemadder. De nye studiecentre bliver set som et nødvendigt arkitektonisk løft i en tid med stigende krav til eleverne: "Der er kommet nye krav til tværfagligt samarbejde, nye krav til at eleverne skal arbejde mere projektorienteret og gruppeorienteret. Frem til i dag har vi manglet faciliteter, hvor vi kan have en, to eller måske tre klasser til at arbejde samtidig med forskellige ting". Fortæller Eva Krarup Steensen. Det var ikke kun de nye studiecentre der blev fejret i går på Gladsaxe Gymnasium. I går var nemlig også tidspunktet hvor Eva Krarup Steensen blev indsat som rektor og dermed blev den første kvindelige rektor i gymnasiets snart 50-årige historie.

Brugte løs af kærestes dankort

Det kan ikke have været det mest hotte kæresteforhold præget af respekt mellem en 26-årig mand fra Søborg og hans nu tidligere kæreste.
I hvert fald viser det sig, efter forholdet er stoppet, at manden i hele 25 tilfælde har misbrugt kærestens dankort og købt varer ind via internettet for omkring 20.000 kroner.
Kvinden har meldt sagen til politiet, der nu sigter den 26-årige for bedrageri.
Manden nægter sig skyldig.

Ny film skal gemme Gladsaxe til eftertiden

Snart vil man kunne se filmhold gå rundt i Gladsaxes gader og filme Gladsaxeborgernes dagligdagsliv. Kulturudvalget har nemlig bedt Danmarks Radio om at producere en ny film om Gladsaxe. Filmen vil blive optaget igennem de næste tre år og kommer til at koste næsten en kvart million kroner. Det syntes Lars Abel, der er formand for Kulturudvalget, ikke er dyrt: "Når man ser på hvad det koster at lave film så er det faktisk ikke dyrt. Baggrunden for at vi i et enigt Kulturudvalg besluttede at lave denne film, er at det på denne måde er muligt at gemme nogle ting fra Gladsaxe til eftertiden. Det er altid særdeles interessant at opleve, hvordan en historisk udvikling har fundet sted, og se hvordan tingene har forandret sig, og så alligevel ikke har forandret sig". Det nye projekt bliver ikke den første film om Gladsaxe, men faktisk den fjerde, da der allerede er lavet tre andre film, fra henholdsvis 1946, 1964 og 1972.

Vinterferie-program

I næste uge er der dømt vinterferie rigtig mange steder.
Radio Gladsaxe sender dog hele ugen, også lørdag og søndag med massevis af magasinprogrammer, båndværkstedsudsendelser produceret af borgere i Gladsaxe, lokalhistorie og debatter.
Programmet kan ses i Bagsværd/Søborg Bladet og på radioens hjemmeside www.radiogladsaxe.dk.
Nyhedsmagasinet er tilbage den 20. februar.