Tirsdag den 28. Februar 2006


Erhvervsliv, politikere og borgere vil beholde Gladsaxe Teater

En gruppe lokale erhvervsfolk er gået sammen om at skaffe penge til at danne et nyt selskab, der kan føre Gladsaxe Teater videre. Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst hilser i en pressemeddelelse initiativet velkomment og siger at hun gerne ser, at Teatret fortsætter "under en eller anden form". Og det er ikke kun lokalpolitikerne og erhvervsfolket, der ønsker at det 41 år gamle teater lever videre. Også gladsaxeborgerne vil komme til at savne det. Både unge og gamle. Det viste en rundspørge på gaden i går. Vi ville gerne have haft en kommentar fra borgmester Karin Søjberg Holst om teatrets fremtid, men har ikke kunnet træffe hende.
 

Projekt i Bagsværd Sø stoppet

Det er ikke kun bundslam, miljøregler og biologi, der ligger hindringer i vejen for at komme i gang med oprensningsprojektet i Bagsværd sø. Nu melder strukturreformen sig sandelig også i det selskab.
Indenrigsministeriet har simpelthen bedt Københavns amt om at stille uddybningsprojektet i bero. Det er jo amtet, der står for den omkostningstunge slamfjernelse, mens Gladsaxe kommune i den seneste model skal sørge for biomanipulationen af den forurenede sø.
Ministeriet ønsker blandt andet at få afklaret, hvem der i fremtiden så at sige ejer amtets andel i projektet. Amterne forsvinder jo med årsskiftet, og fremtidens opgaveløsning er pt. ved at blive fordelt mellem kommuner og regioner.
 

Røvede gevær til røverier?

Den unge mand, der lørdag formiddag røvede et gevær fra jagt- og fiskeributikken på Bindeledet i Bagsværd, kan meget vel være gerningsmand bag to efterfølgende røverier i området.
Samme aften benyttede en maskeret mand et oversavet jagtgevær ved et røveri mod en tankstation i Allerød. Og søndag aften gik det ud over tankstationen på Vadstrupvej i Bagsværd, hvor en ligeledes maskeret mand truede med et gevær. Her blev udbyttet 1.000 kroner i kontanter.
I alle tre tilfælde beskrives røveren som ca. 180 cm høj, 20-25 år og almindelig af bygning. Ved seneste røveri, søndag kl. 21.50 var han foruden røverhuen iført mørkt tøj.

Debat om fremtidens velfærd

"Hvis vi skal beholde vores nuværende velfærd i Danmark, må vi have flere i arbejde eller blive længere på arbejdsmarkedet". Dette er budskabet fra Venstre. Omvendt lyder det fra Socialdemokraterne der mener, at Danmark også i de kommende år vil blive rigere, og at der fortsat vil blive råd til velfærd.
Regeringens udspil om fremtidens velfærd i Danmark ligger nu klar til offentliggørelse. Og i den forbindelse har de tre største partier i Gladsaxe Byråd taget initiativ til et debatmøde over emnet "Velfærd eller farvelfærd".
 
Om Socialdemokraternes velfærdsudspil lyder det fra Bent Greve: "Det består i virkeligheden af en fortsættelse af det vi har gjort igennem mange, mange år, nemlig det at sige, at danskerne kan være trygge hvis de bliver syge. De kan være sikre på at børnene bliver passet godt. De kan være sikre på at folkeskolen er en god skole. Og at man har en økonomisk tryghed i tilfælde af ledighed. Så i virkeligheden ser vores udspil sådan ud, at vi gerne vil fortsætte med at udvikle det velfærdssamfund der er blevet bygget op over de sidste 50 år. Vi bliver rigere, og det danske samfund bliver også i de kommende år rigere, ligesom vi er blevet i de sidste 30 år. Der er ikke noget der tyder på at vi ikke har råd til velfærd i fremtiden".
 
Og fra Venstres Gitte Lillelund Bech lyder det: "Venstres velfærdspolitik går ud på, at vi gerne vil bevare det velfærdssamfund vi kender i dag. Vi ønsker at fastholde, at skoler, sygehuse osv. fortsat er offentlig finansieret, sådan som vi kender det. Men samtidig må vi se i øjnene at der kommer færre og færre på arbejdsmarkedet. Og derfor så vil vi meget gerne diskuterer hvordan vi kan få flere på arbejdsmarkedet. Det kan dels ske ved at få nogle af de indvandrer ind, som ikke er på arbejdsmarkedet i dag, men det kan også ske ved, at vi rykker vores tilbagetrækningsalder, dvs. hvornår vi kan gå på efterløn, og hvornår vi kan gå på pension".
 
I debatten der finder sted torsdag kl. 19.30 i Rådhuskælderen på Gladsaxe Rådhus deltager tre centrale politikker, fra Venstre kommer folketingsmedlem Gitte Lillelund Bech, fra Enhedslisten folketingsmedlem Frank Aaen og fra Socialdemokraterne folketingskandidat Bent Greve.

Fibernet på vej

19 små teknikhuse kommer til at dukke op på både private og offentlige grunde i Gladsaxe indenfor kort tid.
Husene, der er mellem 5 og 10 m2 store, skal etableres i forbindelse med NESAs kabellægning af elforsyningen, der frem over vil ligge i jorden.
Når NESA alligevel skal i jorden med strømmen, så benyttes lejligheden til også at putte fibernet samme sted hen.
NESA Fibernet er et såkaldt åbent lyslederbaseret net, hvor der bliver plads til telefoni, internet og tv.
Ifølge lovgivningen kan NESA placere de 19 nødvendige teknikhuse uden kommunal anmeldelse eller godkendelse. Men el-leverandøren har fornuftigvis bedt forvaltning og politikere om at medvirke til at finde de mest fornuftige placeringer.
Akut skal der findes grundareal til fire huse – siden skal yderligere 15 placeres.

Musikpris til ung tenor

Han har givet koncerter over det meste af landet og indspillet sammen med
Radiounderholdningsorkestret. Og nu kan den unge tenor Mathias Hedegaard også føje
prismodtager til visitkortet.
I næste måned bliver den 27-årige sanger nemlig tildelt Gladsaxe Musikpris.
Han går i øjeblikket på Opera Akademiet og får i næste sæson sin debut på Det Kongelige Teater. Og han er en af de mest lovende tenorer i Danmark, lyder det fra
bedømmelsesudvalget, som består af bl.a. Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums
rektor, operachefen på Det Kongelige Teater og Sjællands Symfoniorkesters programchef.
Gladsaxe Musikpris bliver overrakt ved en koncert den 25. marts i Festsalen på Høje
Gladsaxe skole.