Onsdag den 3. Maj 2006


150 ansøgninger til ny støjpulje

Nogle af Gladsaxes mest støjplagede borgere kan nu se frem til hjælp i form af midler fra kommunens nye støjpulje.
Der er afsat godt 700.000 kroner årligt frem til 2010 til støjbekæmpelse, penge der i år ryger i støjpuljen, hvorfra man kan søge om støtte primært til støjreducerende vinduer.
Og der er kommet 150 ansøgninger, hovedparten kommer fra folk der bor i lejlighed, fortæller ingeniør Martin Willerup fra teknik- og miljøforvaltningen:
"Det er ca. 2/3 af alle ansøgninger. Typisk fra boliger ved de større trafikveje, der er en del fra Søborg Hovedgade, langs Gladsaxe Ringvej og så selvfølgelig en masse ansøgninger fra bebyggelser der ligger tæt på motorring 3 og ring 4. Der er ikke midler til at prioritere alle ansøgninger. Men det vi indstiller til byrådet er, at de boliger som har den største støjbelastning bliver prioriteret højest", siger Martin Willerup fra Gladsaxe Kommune.

Dobbelt bedrageri over for en bank i Søborg

Mandag den 1. maj modtog bedrageriafdelingen hos Gladsaxe Kriminalpoliti en anmeldelse fra en bank i Søborg. Anmeldelsen var rettet imod en 35-årig mand fra Københavns nordvest-kvarter. 
Han oprettede i februar en konto i en bank i Søborg og fik i den forbindelse udleveret et hævekort. Ved brug af dette kort overtrak han i løbet af en uge sin konto med 20.000 kroner. 
Dermed begik han bedrageri over for banken.
I midten af marts forøvede manden endnu en gang bedrageri. En kvindelig kunde havde bestilt et dankort i banken, men ved en fejl blev dankortet bestilt på mandens personnummer og fremsendt til ham. Han var ikke sen til at udnytte bankens fejl. Han tog straks kortet i brug, og i løbet af fire dage hævede han 17.000 kroner fra kvindens konto.
Banken i Søborg har flere gange rettet henvendelse til manden. Men han har ikke reageret på henvendelserne, oplyser bedragerichef Henning Nielsen.

Tyve kom under sikkerhedsgitter

Det lykkedes indbrudstyve natten til i går at trænge ind i supermarkedet BS i Bagsværd ved at få løftet et sikkerhedsgitter så højt, at de lige kunne kravle under.
Dermed fik de adgang til kioskområdet, hvor de fyldte mindst fire sække op med tobaksvarer, skrabelodder, frimærker og buskort.
De fire sække blev imidlertid efterladt på stedet, da politiet hurtigt nåede frem. Tyvene var der heller ikke noget spor af. De er formentlig blevet varskoet af en udkigspost.
Der var i går endnu ikke helt overblik over, om det overhovedet var lykkedes tyvene at stikke af med noget. Det skal en nærmere granskning af bl.a. videoovervågningen afsløre.

Konservative rykker for svar

Efter snart et års ventetid rykker det konservative folkeparti nu for svar på sit forslag om at der i forbindelse med etableringen af affaldsøer rundt omkring i Gladsaxe bliver oprettet en miljøpatrulje, som bl.a. får til opgave at opstille, vedligeholde og tømme affaldsbeholderne. Miljøpatruljen skal være et aktiveringsprojekt, foreslår partiet.
Henrik Sørensen, det konservative folkeparti:
"Baggrunden for forslaget er, at der i dag er meget farligt affald der smides ud med den almindelige dagrenovation og ikke bliver indsamlet til genanvendelse. Det ønskede det konservative folkeparti med det forslag at ændre, således at langt flere fraktioner end i dag bliver indsamlet til genanvendelse. Det er f.eks. de øl- og sodavandsdåser borgerne køber i Tyskland når de er på tur, og som i dag ryger ud med det almindelige affald i stedet for at bliver genanvendt. Der er også meget småt elektronik og batterier f.eks. som ikke bliver genanvendt. Her et år efter har vi stadig ikke hørt fra borgmesteren og formanden for miljøudvalget hvad forslaget er blevet til og om man har noget på bedding".
Det konservative folkeparti vil tage sagen op på byrådsmødet i næste uge, hvor partiet bl.a. vil spørge til, hvor langt man er kommet med undersøgelserne og til den forventede tidsramme for gennemførelse af projektet.

Fra FIG til FIG

Så er det slut for festtalere, prismodtagere, sekretariatsfolk og radioværter at kløjes i FIGs fulde, men nu tidligere navn; Fællesrepræsentationen af Idrætsforeninger i Gladsaxe Kommune.
Sådan har den lokale interesseorganisation ellers heddet siden 1923, hvor FIG blev stiftet.
FIG hedder dog stadig FIG, men i dag dækker bogstavrækken over følgende; Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe.