Onsdag den 1. Marts 2006


Reform: Minus på 20,5 mio.

Det endte slemt, men kunne have gået meget værre.
Sådan tolker Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst resultatet af udligningsreformen, som regeringen samt Dansk Folkeparti og de radikale står bag.
Her står Gladsaxe til at miste 20,5 mio. kr. årligt, men i de værste scenarier for udligningen har tabet været helt oppe at runde de 80 mio. kr.
Den socialdemokratiske borgmester finder midt i det hele glæde i aftalens loft over udligningen på selskabsskatteområdet. Uden loftet kunne der nemt være smuttet flere kroner vestpå fra Gladsaxe, end det er tilfældet nu.

V: Udlicitér på arbejdsmarkedsområdet

Gladsaxe kommune skal lukke op for udlicitering på arbejdsmarkedsområdet. Det mener Venstres byrådsmedlem Lone Yalcinkaya, der finder den nuværende ledighed på 5,5% alt for høj: "Der er ufattelig mange kommuner der har rigtig gode resultater med at udlicitere til private aktører. I Gladsaxe har vi hidtil ikke gjort brug af de private aktører. Det kunne jeg godt tænke mig at man begyndte på nu".

Nye forsøg på kortsnyd

Gladsaxe politi advarer nu imod såkaldte fupmails, der ser ud til at komme fra forskellige betalingskortsvirksomheder.
Flere personer i politikredsen har eksempelvis modtaget elektronisk post, hvoraf det fremgår, at Visa har indført en ny sikkerhedskode på grund af hackerangreb. I den anledning anmodes ejeren af kortet om at indtaste sine kortoplysninger samt nogle personlige oplysninger.
Teksten er på engelsk og holdes i en rimelig troværdig tone, oplyser bedrageriafdelingen ved Gladsaxe politi, der opfordrer til, at man under ingen omstændigheder giver de følsomme oplysninger fra sig. De er alene beregnet på at snyde folk.

Støttefest i Værebro

Tværkulturelt samarbejde i Værebro.
Her er danske og pakistanske familier gået sammen om en støttefest i weekenden til fordel for jordskælvsofrene i Pakistan:
"En dansk forælder fra Værebro skole kontaktede mig. Hun havde en idé om at hun ville hjælpe de pakistanske jordskælvsofre og spurgte mig, om jeg ville være med til det. Og det syntes jeg, var en rigtig god idé. Der er mange pakistanske børn på Værebro skole. Og vi er altid gået sammen om forskellige arrangementer. Og der er rigtigt mange der har været meget positive omkring arrangementet her, sagt de gerne vil komme, synes det er en god idé og glæder sig til det", fortæller Nusrat Iqbal fra Værebro.
Også de lokale forretningsdrivende har bakket op om arrangementet og skænket et antal
gaver, som vil blive sat på aktion ved den dansk – pakistanske støttefest lørdag aften på Værebro skole.

14-årig DSU-formand

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Gladsaxe mener det, når de siger ungdom.
Den nys valgte formand for lokalafdelingen af DSU, Camilla Pedersen, er nemlig blot 14 år og går i 8. klasse på Vadgård skole.
Drømmen går, ifølge en meddelelse fra de unge socialdemokrater, på en politisk karriere på Christiansborg. Men foreløbig træder Camilla altså ind som formand for en bestyrelse, der har en gennemsnitsalder på 17 år.
DSU har i Gladsaxe 40 medlemmer, på landsplan omkring 3.000.

Møde i "Gladsaxe – Nej til krig"

Den nystiftede lokalgruppe i organisationen "Nej til krig" holder i aften deres andet møde. Pia Krenchel fra netværksgruppen, der er modstandere af Danmarks deltagelse i Irak-krigen fortæller her om Gladsaxe – Nej til krig’ første tid: "Det går jo fremad og udmærket. Vi oplever at der er mange mennesker som støtter hvad vi står for og som siger "det er dejligt at se af der er nogen der går på gaden og prøver at overbevise andre, jeg har bare ikke lige energi", sådan er der mange der siger. Men vi har jo også dem der kommer med og gerne vil gøre en indsats. Vi er i øjeblikket omkring 30 stykker der er fast på vores kontaktliste, men det repræsenterer faktisk mange flere, for familier, ægtefæller, børn osv. er også aktive på hver deres måde. At være aktiv, det er dels at vi går og uddeler kampagneaviser som Nej til krig har lavet. I den er der uddybende artikler omkring Irak-situationen, og omkring de danske troppers situation. Og så uddeler vi løbesedler omkring vores eget arbejde, og omkring den store demonstration den 18. marts i København. Og i øvrigt også i Ålborg, Århus og Odense. Det er en international demonstrationsdag for 3-års dagen for invasionen i Irak, og der vil også blive demonstrerer i London, New York og mange andre steder.
I aften har vi vores andet offentlige møde, hvor man frit kan komme og være med. Vi viser filmen fra det italienske fjernsyn om angrebet på Falluja, og så har vi debat omkring hele situationen bagefter. Og til sidst slutter vi af med at planlægge, hvordan vi skal fortsætte kampagnen de næste 18 dage, frem til demonstrationen".
Mødet finder sted kl. 19.00 i Borgernes Hus, Søborg Hovedgade 79.