Torsdag den 2. Marts 2006


Gladsaxe Teater afhængig af private midler

Gladsaxe Teaters fremtid afhænger nu af private sponsorer. Det er fremtidsudsigterne efter Gladsaxes borgmester i går vendte tilbage fra et møde med formanden for Hovedstadens Teater Christian Scherfig. Borgmesteren havde håbet på ændre på bestyrelsens beslutning om at lukke kassen med støttekroner helt i for Gladsaxe teater. Men formanden stod fast. Det offentlige tilskud vil ikke blive genindført. Hverken i større eller mindre omfang. Og selvom det var en skuffet borgmester, der kom tilbage fra mødet, så var hun ikke overrasket over resultatet: "Desværre var det jo nok, som jeg havde forventet. Jeg havde selvfølgelig et håb om at formanden for Hovedstadens Teater også ville se geografisk på teaterudbuddet i hovedstaden. Men der var ikke nogen håndsrækning til, at der fortsat skal være et teater i Gladsaxe. Og eftersom jeg mener, at det ikke er en kommunal opgave at drive teater, så må vi nu sætte vores lid til det private".

Snydt for lejlighed og depositum

For anden gang i løbet af bare 14 dage er et ungt par fra Søborg blevet meldt til politiet for at have bedraget boligsøgende.
Parret skulle angiveligt have inkasseret tusindvis af kroner på at udleje en lejlighed på
Klausdalsbrovej, som slet ikke er ledig. De interesserede betaler et indskud på 11.-12.000 kroner, og herefter forsvinder såvel lejlighed som penge tilsyneladende som dug for solen.
I januar nåede en 20-årig kvinde fra Hellerup således lige akkurat at gøre sig klar til at flytte ind på Klausdalsbrovej, da det viste sig, at lejligheden ikke stod til rådighed og at ægteparret ikke havde i sinde at betale hendes depositum på 11.000 kroner tilbage. Den 20-årige meldte i denne uge parret til politiet.
For to uger siden modtog bedrageriafdelingen en nærmest identisk anmeldelse fra en 27-årig kinesisk kvinde, som skulle have betalt 12.000 kroner i indskud for samme lejlighed på Klausdalsbrovej, og ikke set noget til hverken lejlighed eller depositum siden.
Sagen bliver nu efterforsket af Gladsaxe politi.

Sværere for ældre at beholde kørekortet

For mange ældre kører bil uden at være i stand til at føre den forsvarligt. Det er baggrunden for at justitsministeren netop har sendt et forslag til høring, der skal sørge for at alle borgere, der fylder 70 år bliver sendt til deres læge til en ny og mere omfattende test af deres helbred. En test der især vil ramme de ældre, der har - eller er ved at udvikle - demens. Og den skrappere test er en god ide. Det mener i hvert fald én af de ældre her i Gladsaxe, ældrerådsformand Knud Ole Jensen: "Det er relevant, at man tager dette spørgsmål op. Det kan være meget farligt at have en person bag rettet, der er ramt af begyndende demens. De har ofte svært ved at registrere, hvor de befinder sig, og det er ofte denne gruppe mennesker, der kører i den forkerte side af motorvejen – de såkaldte spørgelsesbilister". Den nye test består blandt andet i, at den ældre, foruden de traditionelle helbredsspørgsmål, der i dag stilles ved den obligatoriske lægeundersøgelse, skal besvare spørgsmål om, hvorvidt ansøgeren har problemer med at huske eller orientere sig.

Tyv fulgt til dørs af politihunde

En indbrudstyv blev kort efter midnat natten til onsdag snuset op af en hundepatrulje fra Gladsaxe politi.
Manden var undløbet fra et fritidshjem ved Stengård skole, hvor han havde brudt ind ved at smide en brosten gennem en rude i en dør. Skabe og skuffer var rodet igennem, og nogle få kontanter blev eneste udbytte.
Hundene fulgte tyvens spor ned til Bagsværd station, hvor han netop var ved at træde ind i en taxa. Politifolk fik ham hevet ud og bragt ind til afhøring på politigården.
Der er tale om en 28-årig mand fra Brøndby Strand, der i forvejen er kendt for samme type aktiviteter. Og aktuelt forsøger tyveriafdelingen at tjekke hans eventuelle kendskab til andre indbrud i området samme dag, blandt andet i en anden institution og i en villa.

Nej til pilotjobcenter i Gladsaxe

14 kommuner er netop blevet udpeget til at etablere et såkaldt pilotjobcenter.
Gladsaxe var blandt de 39 ansøgere men er ikke blandt de udvalgte.
I de nye pilotjobcentre får kommunerne mulighed for selv at tilrettelægge og
varetage hele beskæftigelsesindsatsen, mens det i de øvrige jobcentre rundt omkring i landet - bl.a. i Gladsaxe - fortsat vil være staten der har ansvaret for de forsikrede ledige.

Årets sogneindsamling

På søndag bliver der stemt dørklokker over hele landet til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.
Karin Furslev koordinerer indsamlingen i Mørkhøj sogn, og her har man fine
indsamlingstraditioner fortæller hun:
"Vi plejer at have et resultat der ligger mellem 20.000 og 22.000 her i sognet. Og det synes vi jo er rigtigt flot. Det er sådan ca. landsgennemsnittet, man siger at hver indsamler i gennemsnit indsamler 931 kroner".
Hvis man har et par timer til at samle ind på søndag, så kan man henvende sig enten
centralt til Folkekirkens Nødhjælp på 80 60 80 60 eller lokalt, for Mørkhøjs vedkommende til Karin Furslev på telefon 40 15 33 25.