Mandag den 27. Marts 2006


Egnsteater på vej

Den selvejende institution Gladsaxe Teaterselskab af 27. februar 2006 er på vej til at blive godkendt politisk som egnsteater.
I dag er sagen som eneste punkt for i kommunens kulturudvalg, og i morgen er det politikerne i økonomiudvalgets tur.
Med en godkendelse i hånden er det nemmere at komme til økonomiske midler i fonde m.v., og et godkendt teaterselskab står sig naturligvis også bedre i forhold til at få fat i det helt afgørende, nemlig Gladsaxe Teater, bygning såvel som indhold helt ned til det mindste mikrofonstik.
Sideløbende har nu over 500 Gladsaxe-borgere givet deres støtte til kende overfor den kreds af borgere, der arbejder på at etablere Gladsaxe Teaterforening.
Det er personer fra Gladsaxe Folkekor, der er hovedkræfterne bag det initiativ, som ventes at blive en realitet efter en stiftende generalforsamling sidst i april.

Glad tenor

Det var en beæret og meget glad ung mand der i weekenden fik overrakt Gladsaxe
Musikpris.
Den 27-årige prismodtager Mathias Hedegaard bliver beskrevet som en af de mest lovende tenorer i Danmark, og han sagde umiddelbart før prisoverrækkelsen:
"Da jeg blev ringet op i efteråret og fik at vide, at de synes jeg skulle have prisen blev jeg virkelig overrasket. Og jeg glæder mig rigtigt meget. Det varmer jo virkelig at vide, at man får sådan en pris her. Og det tror jer, der er mange der er lidt misundelige på måske…ha ha".
Med musikprisen følger et rejselegat. "Jeg vil bruge det til at videreudvikle det jeg kan, blive en endnu bedre sanger og tage timer hos nogle lærere i England eller Tyskland".

Sportslige ønsker

Sport er godt, selv om idrætten er umættelig.
Bag udsagnet ligger, at søgningen til aktiviteter på Bagsværd stadion er så stor, at parkeringsforholdene bør udvides og forbedres for omkring 750.000 kroner.
At idrætten er umættelig, har en kendt kultur- og idrætspolitiker sagt gennem flere år, og fik sportsfolkene vilje som de har agt, så var kommunekassen for længst blevet drænet.
Der er da også flere omkostningstunge ønsker at finde på den dagsorden, som brugerbestyrelsen ved Bagsværd stadion skal diskutere på onsdag.
Løbebanens øverste lag bør udskiftes med en ny, så de nedre lag ikke også bliver ødelagt. En sag til 700.000 kroner.
Højdesprings- og spydkastområdet bør renoveres for en halv million, så den internationale standard holdes.
Badeforholdene i tennisklubbens lokaler giver problemer ved turneringer. Der er nemlig kun én bruser til rådighed i dameomklædningen og to hos herrerne. Her er der tale om et forbedringsprojekt til ca. 600.000 kroner.
Endelig skal også nævnes en net lille sag til seks millioner kroner, nemlig en kunstgræsbane.
Den, eller allerhelst flere af slagsen, er samtlige fodboldklubber i Gladsaxe stærkt interesserede i at få etableret. Og fra politisk hold har der lydt positive meldinger netop på det område, så mon ikke der i år bliver sået kunstgræs i Gladsaxe for første gang.
Hvordan det kommer til at gå med de øvrige ønsker, afhænger af et større puslespil, hvor også renovering på Gladsaxe stadion og de mange bygninger der skal tages i betragtning. Blandt andet er badmintonhallen blevet udsat for et svampeangreb, hvor omkostningerne endnu ikke er gjort op.

Syvendeklasser får psykologbesøg

Mange børn og unge går rundt med spørgsmål om depression, spiseforstyrrelse og andre psykiske lidelser, som de sjældent får stillet til en voksen. Det fortæller Sidsel Tind, der er lærer på Enghavegård Skole. Hun har derfor sørget for at tre syvendeklasser på skolen får mulighed for at få stillet alle de spørgsmål, de måtte have om psykiske lidelser, når skolen i dag får besøg af PsykiatriFondens Informationsbus: "De kender nogen, der har skåret i sig selv og har læst om det i blade, og de har mange spørgsmål om, hvorfor det sker og hvilke andre muligheder man har, når man har det så dårligt. Jeg håber på, at mine elever tør stille deres spørgsmål til underviserne fra Informationsbussen og at de får nogle svar de kan bruge til noget". Senere fortæller en af Informationsbussens undervisere, hvad de unge kan få ud af at besøge bussen.

Selvmordsbog måske ulovlig

En 14 år gammel bog ved navn "Sidste Udvej" har pludselig fået meget mediedækning. Forfatteren Kristian Kristiansen mener den opfordrer folk til at begå selvmord og han har derfor sendt breve ud til de 111 folkebiblioteker i landet, der har et eksemplar af bogen. Gladsaxe Hovedbibliotek er et af de biblioteker, der har bogen på hylderne. Bibliotekschef Charlotte Plenge: "Han mener at bogen strider mod straffelovens paragraf 240, hvor der står, at den der bevirker til at nogen berøver sig selv livet, straffes med bøde eller hæfte. Og han beder om at få aktindsigt i hvor mange eksemplarer vi har anskaffet i sin tid, hvor mange vi har kasseret og hvor mange udlån vi har på de eksemplarer vi har. Hvis det viser sig, at bogen er ulovlig, er det klart, at vi ikke skal have den". Den ellers meget lidt efterspurgte bog er blevet reserveret mange måneder frem efter forfatterens henvendelse til biblioteket og den efterfølgende mediedækning af sagen.