Onsdag den 15. November


Skolepatruljer står i vejen!

Forældre, der cykler på fortovet med deres børn, kører eller går over for rødt, og som syntes, at skolepatruljerne står i vejen, er desværre ikke nogen sjælden oplevelse ved skolerne i Gladsaxe.

Sådan lyder meldingen fra lærere og skolepatruljer til nærpolitiet, der hver uge runderer ved skolerne.
Gladsaxe nærpoliti opfordrer alle til at respektere skolepatruljerne, som hver morgen i al slags vejr hjælper børnene sikkert til skole.

Skolebyråd med fornuften i højsædet

Jo ældre skoleeleverne bliver, jo færre stykker frugt indtager de.

Det viser en undersøgelse, som 8. b på Egegård skole har foretaget blandt deres kammerater. Resultatet er også baggrunden for, at klassen på dagens skolebyrådsmøde foreslår gratis frugtuddeling to gange om ugen til alle elever i kommunens 7., 8. og 9. klasser.
Skolebyrådsmødet har de seneste syv år været et tilbud til Gladsaxes ældste klasser om indføring i den del af demokratiet, og det foregår såmænd i selve byrådssalen med borgmesteren som mødeleder.
Foruden forslaget om frugt, så er der forslag om et diskotek for de 13-16-årige, en natbusrute for de unge i weekenden, flere og mere opdaterede bøger, skabe til 9. klasserne samt indførelse af juniorpædagoger i børneinstitutionerne.

Drenge lærer af projekt Storebror

Siden marts har en politimand og en bokser arbejdet som rollemodeller for fire drenge i Høje Gladsaxe. Arbejdet går ud på at lære drengene at begå sig i det danske samfund og der er allerede fremskridt hos drengene, fortæller projektleder Sheddy Bhatti.
"Deres sprog er blevet bedre, i hvert fald når de er sammen med voksne, og der er positive tilbagemeldinger fra deres lærere og familier. Men det er først når de er i 8-9.klasse, at vi kan se om projektet har virket. Hvis de ikke er registreret hos politiet og SSP til den tid, men stadig dyrker idræt og opfører sig ordentligt, kan vi sige, at vi har ramt plet".
Sheddy Bhatti fortæller historien om projekt Storebror i den varme stol kl. 7.30 og kl. 17.30 i dag.

Forkert indhold i sondemad

Sild blev til torsk, og karrykotelet til æg og skinkepuré.
Sådan har menuen været for svært demente, hjerneskadede eller andre i Gladsaxe med spisebesvær, der får sondemad via kommunen.
Fødevarekontrollen har nemlig af flere omgange afsløret leverandøren af den særlige mad i ikke at have overensstemmelse mellem deklaration og indhold.
Firmaet er stort set eneforhandler til hospitaler og plejehjem i kommunerne i Københavnsområdet. Så rigtig mange har altså indtaget anden mad end forventet.
I Jyllands-Posten kommenterer direktøren for Hjernesagen Lise Beha Erichsen bl.a. sagen sådan her: "Uanset om man er almindelig forbruger, eller om man får mad i en sonde, fordi man er hjerneskadet, skal der være overensstemmelse mellem det man tror, man får, og hvad man får. Det gælder alle færdigretter. Uanset om det er i moset form eller ej".

Bygherre må tegne om

Tegningerne er ikke gode nok, og der mangler præcise angivelser af højde og bredde. Sådan lyder dommen fra Teknik- og Trafikudvalget over tegningerne til et nyt byggeri på Søborg Hovedgade 65. Bygherre Kay Wilhelmsen Gruppen må gøre det bedre, siger formand for udvalget Ole Rasmussen (S).

" Jeg har lovet beboerne på Selma Lagerlöfs Allé, at ingen tegninger bliver godkendt med mindre de overholder lokalplanen, og de tegninger jeg har set mangler både højde, bredde og dybdemål. Vi kan ikke godkende tegningerne, før vi modtager noget der er gennemarbejdet".

Lokalforeninger samler sig

En mindre revolutionær handling finder i aften sted i Aktivcentret i Buddinge, når to vælgerforeninger slutter sig sammen til en.

Størsteparten af borgerne i Gladsaxe vil overhovedet ikke ane, at det foregår. Men for de lokale medlemmer af Socialdemokraterne er der tale om en mærkbar ændring, idet Buddinge og Mørkhøj/Kagså har indkaldt til stiftende generalforsamling i en ny fællesforening.
De to resterende vælgerforeninger i Bagsværd og i Søborg har fået bud om også at være med i en stor forening. Men trods 100 år hver for sig, så er de to lokalforeninger endnu ikke modne nok til en sammenslutning og har takket nej.
På aftenens generalforsamling skal der bl.a. findes et navn til den nye forening.