Tirsdag d. 21. November 2006


Værested: Unge er blevet yngre

Generationsskifte i Høje Gladsaxes værested for unge
Drenge og piger helt ned til 10 - 12 års alderen er begyndt at komme i Værestedet i Høje Gladsaxe. De er der specielt fredag eftermiddag og aften, fordi de ikke har andre steder at gå hen. Og det kan være et problem, fordi stedet egentlig er et tilbud til unge fra 14 og opefter, mener værestedskoordinator Berko Lucke.

Oplivning af søoprensning hilses velkommen

Der bliver krydset fingre rundt om i de rosportsinteresserede hjem i Københavnsområdet i øjeblikket. Håbet går på, at amtets sidste øjebliks manøvre for at få sat gang i oprensningsprojektet af Bagsværd sø vil lykkes.

Projektet har ligget stille længe, og hvis det også gør det ved årsskiftet, hvor amterne nedlægges, så forsvinder de 26 amtsmillioner, der er afsat til oprensningen, lige ned i statskassen.
Kulturministeriet, som skulle overtage projektet, må nemlig kun tage imod igangværende arbejder.
Derfor amtets desperate forsøg på en genoplivning her og nu.
Et forsøg, der hilses velkommen af formanden for brugerbestyrelsen ved I/S Rostadion, Peter Nielsen.
I/S Rostadions bestyrelse mødes næste gang i morgen aften, hvor bl.a. status for oprensningen er på dagsordenen.

De ansatte skal sikres ved udbud af renovationsopgaverne

Loven om virksomhedsoverdragelse skal gælde i forbindelse med EU-udbuddet af renovationsopgaver i Gladsaxe, mener et flertal i Miljøudvalget. Det er ønsket om at sikre medarbejderne ved et eventuelt skift af entreprenør, der er baggrunden. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte for forslaget, mens Venstre og Dansk Folkeparti stemte i mod. Venstre og Dansk Folkeparti ønsker sagen i Byrådet, hvor den bliver behandlet den 13. december. Diskussionen i Miljøudvalget gik i sær på om de bydende entreprenører bliver stillet ens, hvis overtagelse af medarbejdere bliver en del af udbudsmaterialet.

Endnu flere lejligheder

Lysten til at bygge nye lejligheder i Gladsaxe er tilsyneladende uudtømmelig, selvom der pt. er gang i byggeriet af flere hundrede lejligheder rundt om i kommunen.
Senest har et udviklingsfirma vist interesse for at bygge 18 ejerlejligheder på en del af Gladsaxevej, der i dag rummer erhverv i form af en brugtvognsforhandler og et værksted, tæt på grænsen til Gentofte kommune.
Derfor er et nyt lokalplanforslag for området sendt i høring fra i dag og frem til den 23. januar.
Hvis forslaget vedtages, så sættes bebyggelsesprocenten op til 75, så det nye lejlighedskompleks kan skyde op i tre etagers højde.
Da forslaget blev behandlet i byrådet første gang, stillede de konservative forslag om at begrænse bebyggelsesprocenten til 50.
Det kunne der ikke skaffes flertal for, ligesom et radikalt forslag om underjordisk parkering så at sige faldt til jorden.
Indsigelser og ændringsforslag skal sendes til Gladsaxe kommune, som nævnt med frist den 23. januar.

Indsamling af elskrot og batterier i institutionerne

Nu skal det være endnu nemmere at komme af med sine gamle batterier, brugte mobiltelefon og andet el-skrot.
I næste uge bliver der på udvalgte skoler, børnehaver og SFO´er i Gladsaxe opstillet en række røde og grønne indsamlingskasser til formålet, fortæller Kathrine Stefansen fra kommunens affalds- og genanvendelseskontor.
"Det er både for at have et blikfang nogle steder, vi normalt ikke går ud og siger "husk det farlige affald. Og det er på steder, hvor mange i forvejen har sin daglige gang, og så alligevel kan have det med på vejen. Det skal være så nemt så muligt, for at få folk til at sortere. Jo bedre går det, det er vores erfaring".
22 institutioner i Gladsaxe er med i projektet der varer foreløbig et år.

30 dage for forsikringssvindel

En 46-årig mand er ved retten i Gladsaxe blevet idømt 30 dages betinget fængsel for falsk anmeldelse til og bedrageri overfor mandens forsikringsselskab.

Den 46-årige mente tilsyneladende, at hans varebil trængte til lidt småreparationer hist og her, og at forsikringsselskabet passende kunne betale for dem.
Derfor meldte han bilen stjålet. Og da han igen fik den tilbage fra det opdigtede tyveri, så var det en bil med skader for godt 12.000 kroner.
Men den lurede forsikringsselskabet altså, hvilket kom til at koste manden den betingede fængselsstraf.