Torsdag d. 23. November 2006


Herning parat til nationalt rostadion

Mens Danmarks nationale rostadion Bagsværd Sø er ved at mudre til, både bogstaveligt i bundslam, og så også i politiske trakasserier, så byder andre dele af landet sig til med nye rostadionner.

Odense har været på tale med et anlæg i fjorden og havneindløbet, og så har man i Herning længe opereret med en masterplan med en ny stor sø, inklusiv et splitnyt rostadion med godkendte internationale mål. Dermed også en plan, der kan komme til at indeholde Danmarks nye nationale rostadion.
Vi har forgæves forsøgt at få kommentarer fra kulturminister Brian Mikkelsen, både på fremtidens placering af rostadion, og på skæbnen for de 26 millioner kroner fra Københavns amt, der er reserveret en oprensning af det nuværende nationalstadion, Bagsværd Sø.
Kulturministeren har heller ikke svaret på tidligere henvendelser fra hverken amt eller Gladsaxe kommunes side om oprensningsprojektet. Senest har borgmester Karin Søjberg Holst i denne uge sendt endnu et brev til ministeren med en rykker på søens og rosportens fremtid.

Den lokale dagligvareforsyning udvides

Gladsaxe borgerne skal i højere grad kunne handle lokalt.

Et stort flertal af byrådet har netop besluttet at give mulighed for at etablere nye
dagligvarebutikker i nærområderne, nærmere bestemt i Stengård, Haspegård, Gyngemose og i Gladsaxe kvarter.
Men i det konservative folkeparti mener man ikke, der er behov for flere dagligvarebutikker i Haspegårdskvarteret. Lars Abel:
"Jeg har kørt rundt i Haspegårdskvarteret for at se, hvor det er, der er så stort et behov for butikker. Og dem der har kendt området længe vil kunne ane de butikker, som har været, men som ikke er der mere. Fordi der er ikke noget behov for at have butikker de pågældende steder".
Borgmester Karin Søjberg Holst, socialdemokraterne:
"Jeg synes for så vidt, det er fornuftigt. Det overordnede formål som jeg ser det er, at vi skaffer de ældre, som ikke har så høj en radius men gerne vil ud og købe ind, en mulighed for det".
Det tillæg til kommuneplanen som nu er vedtaget i byrådet fastlægger de overordnede
rammer for den lokale dagligvareforsyning, mens byrådet fortsat skal tage stilling til hver
enkelt konkrete ansøgning om etablering af ny dagligvarebutik.

Ungdomsarbejde i Herlev belønnet

Dansk Ungdoms fællesråds pris, som Danmarks Ungdomskommune, går i år til vores naboer i Herlev. Det er kommunens arbejde med at inddrage de unge i udviklingen af kommunens ungdomstilbud, der er baggrunden for prisen. En del af det arbejde er projektet Ung i Herlev, hvor de unge på mandag skal fremlægge deres ideer til nye ungdomstilbud.
Ifølge Formand for Børne og Ungdomsudvalget, Trine Græse, er der ikke lignede tiltag i Gladsaxe kommune. " Jeg kan forstå at de ikke er så langt i processen, at der er kommet egentlige tiltag i gang. De er kun lige begyndt på processen. Men det er meget spændende at følge, og senere vil vi tage det op til overvejelse om det er noget vi også skal gøre her", siger Trine Græse  

Spillede 75.000 op

Kombinationen af kærestesorg og spillelyst har tilsyneladende fået en 46-årig mand til at bedrage sin bank i Søborg for 75.000 kroner.
I løbet af september måned overtrak han sin konto for det store beløb, hvilket fik bankens alarmklokker til at lyde, og sagen blev meldt til Gladsaxe politi.
Under afhøring erkendte den 46-årige at have spillet størstedelen af de 75.000 kroner op. Kontoen skulle ellers have været benyttet i forbindelse med en ny lejlighed i Søborg sammen med kæresten.
Men da det forhold gik i stykker, blev kontoen altså i stedet brugt på spil.

Kanontorsdag med smal film

Det er kanontorsdag i Gladsaxe, og i aften er det den lokale biograf der er vært for

arrangementet, som med en forpremiere på en ny Woody Allen-film sætter spot på såkaldt smalle film:
"Hvis Gladsaxe Bio overhovedet skal være anderledes eller være noget særligt som kommunal biograf, så skal vi vise et filmudbud som tilfredsstiller et meget bredt publikum. Ikke bare det man kalder "det brede publikum" som gerne ser de mest populære film, men et publikum så bredt, at vi også får et publikum der er til niche-film, altså de såkaldt anderledes film", lyder det fra biografleder Per Grunnet.