Mandag den 9. Oktober


Søborg Hjerte Gruppen: Byggetegninger i uoverensstemmelse med lokalplan

Det omstridte byggeri på hjørnet af Søborg Hovedgade og Selma Lagerløfs Alle er igen kommet i modvind. Byggeplanerne medførte i vinteren og foråret massive protester fra
beboere i nærområdet i form af bl.a. borgermøde og underskriftsindsamling, og i februar, da lokalplanen skulle vedtages, gik beboerne fakkeltog imod projektet. Nu mener Søborg Hjerte Gruppen, at bygherren er på vej til at overskride de rammer, der er vedtaget. Under byrådets spørgetid i sidste uge sagde Leif Carlsen:
"Som nærmeste naboer gjorde vi bl.a. indsigelse mod indkigsgener fra gavlvinduer i 3 etages højde. De vendte direkte mod os. De blev af forvaltningen fjernet af hensyn til disse gener. Nu ser det ud til, vi i stedet får en stor tagterrasse på 540m2 i 5 ½ meters højde. I den lokalplan byrådet har vedtaget er tagterrassen skitseret til 3 ½ meter. Hvordan er det muligt? Er det muligt for bygherren efterfølgende at ændre noget så centralt som bygningshøjden, når lokalplanen er vedtaget?".
Ole Rasmussen, formand for trafik- og teknikudvalget: "Vi har ikke haft nogen konkret henvendelse fra bygherren om at få dispensation til at overskride bygningshøjden på 3 ½ meter. Og så længe vi ikke har nogen henvendelse, kan jeg ikke svare på, hvad det er med de 5 ½ meter. Han har ikke søgt, og han får ikke lov til at bygge det. Aftalen er 3 ½ meter og det bliver det", lød det fra den socialdemokratiske udvalgsformand.
Til det sagde SF´eren Susanne Palsig: "Jeg har set de tegninger og konstateret, at det er et væsentligt misforhold på det formelle plan omkring hvad der står i lokalplanen og hvad tegningerne viser. I lokalplanen står højt og tydeligt, at bebyggelsen mod Selma Lagerløfs Alle højst må opføres i 2 etager med udnytteligt tagetage. Den tegning viser en 3 etagers bygning. Der er et par rækker tagsten i den ene ende så man måske kunne foranlediges til at tro, det var en 2 etagers bygning med kvist, men i så fald er det den største kvist i mands minde, den dækker faktisk hele facaden stort set".
Lars Abel, det konservative folkeparti: "Jeg synes, det er vigtigt, vi andre som ikke kender tegningerne, får lejlighed til at stille spørgsmål til, hvad det er, der foregår. Jeg har nu forstået, at det er faktisk kommunens eget tegningsæt som nogle af medlemmerne er bekendt med. Det er stemplet af byggesagsafdelingen 30/6 2006. Og viser klart og tydeligt disse ting. Man har tilsyneladende indsendt tegninger. Hvorfor har man det, hvis man ikke har søgt om et eller andet?".

Privat selskab koster svage borgere dyrt

Sjusk i administrationen kommer nu til at koste beboerne i Gladsaxe kommunes ejendomme til særligt udsatte borgere dyrt.
Aktieselskabet Dan-Ejendomme har indtil for nylig administreret ejendommene for kommunen. Men selskabet har undladt at sætte huslejerne, så der også var penge til vedligeholdelse og nødvendige udskiftninger.
Det skal der nu rådes bod for, og det betyder eksempelvis huslejestigninger for nogens vedkommende på fra 1.000 kroner om året pr. m2 til 1.700 kroner. Og så efterstår der oven i købet på en af ejendommene en tag- og facaderenovering på 2,5 million kroner, som ikke er indregnet i de nye huslejer.
Sagen om huslejestigningerne har været behandlet af flere omgange i psykiatri- og handicapudvalget, uden at det har været muligt at finde en løsning, og nu har Enhedslisten begæret sagen rejst i byrådet.

Transportabel narkohandel

I dag falder der i retten i Gladsaxe dom over en 37-årig mand, der formentlig har drevet en form for diner transportable, blot med narkotika i stedet for mad.
Manden blev taget på fersk gerning den 12. august i sin bil udenfor nogle boligblokke i Værebro Park.
Her sad han klar med 80 gram kokain, små poser, vægte og andet klargøringsmateriale til hjælp for videresalg. Og at der allerede havde fundet salg sted, kunne fundet af et kontantbeløb på 20.000 kroner godt tyde på.

Ældreråd: Behov for mere ensartet visitation

Der er brug for en mere ensartet visitation i Gladsaxe, mener det lokale ældreråd, der
derfor hilser den planlagte kompetenceudvikling på ældreområdet varmt velkommen:
"Vi konstaterer i det daglige, at der er et stort behov for videreudvikling af vores medarbejdere i hele forvaltningen og enhedsplejen. Det gælder ikke mindst vores visitatorkorps, det er jo et forholdsvist nyt korps, som skal udvikles, så det bliver mere ensartet i deres vurdering og behandling af borgernes sager. Selvom vi er vel vidende at to sager normalt ikke er ens, visitatorerne kan meget let vurdere en sag forskelligt, de er jo kun mennesker, og derfor er der behov for at de får mere tid og viden, så de behandler ensartet. Et af de punkter vi nok møder flest klager fra vore medborgere er fordi de føler, de bliver behandlet forskelligt. Det bliver de ikke nødvendigvis, men det kan e ud for den enkelte borger som om, de bliver det", siger
Knud Ole Jensen, formand for Gladsaxes ældreråd.
I den budgetaftale som er indgået mellem seks ud af byrådets syv partier er der afsat en pulje på 2 millioner, hvoraf minimum halvanden million skal gå til kompetenceudvikling af
medarbejdere indenfor ældreområdet.