Mandag den 11. september


Der er brug for kulturkanon i Gladsaxe

Gladsaxe har brug for en kulturkanon, mener reklamemand og livsstilsekspert Jørn Duus, som ved tidligere lejligheder har beskrevet Gladsaxe som småkedelig og en anelse
identitetsløs.
Og da den første af efterårets kanon-torsdage løb af stablen på hovedbiblioteket i sidste uge, var Jørn Duus inviteret til at starte debatten.
"Et af de klassiske spørgsmål, når man møder folk er "hvem er du, og hvor kommer du fra?". Så svarer man "Gladsaxe". "Og?" "Øh…". Fordi man skal være over en vis alder for at huske, at det var en mønsterkommune, og er det sikkert stadigvæk, og der var en borgmester herude som var meget kendt osv. osv. Og det man jo kan opleve når man snakker er – ikke når man kører rundt herude, så er det en helt anden historie – at det er en lille smule identitetsløs kommune. Den er sådan lidt "Undskyld. Vi er 60.000, vi ved ikke, hvor vi kommer fra, det er sådan et sted ude i forstæderne og så har vi nogle motorveje der kører igennem. Der er også godt at købe ind, men vi tager tit til Lyngby. Og så er der et teater, det er for resten lige lukket". Det holder ikke vel? Kan en kulturkanon gøre noget ved det? Det mener jeg virkelig den kan, i allerhøjeste grad. Først er fremmest er en kulturkanon fantastisk til at beskrive, hvor man kommer fra. Fordi man kan forbinde det med noget. Identitet er et vanvittig vigtigt begreb i en tid, hvor der er globalisering og det bimler og bamler i alle ender og kanter af os, så tror jeg, det er vigtigt at vide hvor man kommer fra", lød det bl.a. fra Jørn Duus.

Borgermøde om formindskelse af træbælte

Industrikvarteret i Bagsværd rykker den forkerte vej. Det mener i hvert fald beboere i Søndergård Park, der står til at miste en del af det lille skovbælte, der skiller bebyggelsen fra Novos massive kontor- og laboratoriebygninger.
Beboerne får godt nok mulighed for, sammen med andre interesserede, at deltage i et borgermøde om sagen. Men indtil nu står der et helt og fuldt økonomiudvalg bag den lokalplan, der åbner mulighed for at ændre 10 meter skov til eksempelvis parkering.
Så er der kun maksimalt 20 meter grønt tilbage mellem beboelse og industri. Og på en del af de 20 meter siger lokalplanforslaget, at der skal laves en tre meter høj jordvold.
Der er endnu ikke sat dato på borgermødet, men der vil blive annonceret, så snart datoen ligger fast.

Forsinket ensretning

Ensretningen af Vandtårnsvej på den sidste bid vej fra Marienborg Allé til Søborg Hovedgade sættes først i værk fra i morgen.
Gladsaxe kommunes vejafdeling havde ellers fået besked af entreprenøren, der laver cykelstier på stedet, at den ville træde i kraft i torsdags.
Men fredag meddelte entreprenøren så, at der ikke kunne skaffes de nødvendige materialer til at lave ensretningen med. Så nu er det så forfra i morgen, og så i øvrigt året ud.

Spørgsmål om nedskæringer

10 spørgsmål fra Enhedslisten omkring personalenormeringen på omsorgscentret Kildegården blev på det seneste møde i socialudvalget sendt uden for døren.
Spørgsmålene handlede alle om, hvor vidt der er sket reduktioner i bemandingen efter, at der er indført en ny måde at opgøre personaleforbruget på.
Men med et usædvanligt teknisk greb fik udvalgets formand, socialdemokraten Erling Schrøder, alle i udvalget til at stemme imod, at spørgsmålene blev besvaret. Alle bortset fra Enhedslistens medlem Emilce Nielsen.
Begrundelsen var, at det handlede om afsluttede sager og derfor ikke er relevant i dag.
Men så let skal de ikke slippe, mener Enhedslisten, der nu i stedet stiller spørgsmålene til den eventuelle personalenedskæring på byrådsmødet på onsdag.