Tirsdag d. 17. April 2007


Indbrudsbande optrevlet

Da to sydamerikanske mænd blev anholdt i Bagsværd i juni sidste år, var det en del af startskuddet til en større efterforskning i politikredse over store dele af Sjælland.
De to blev anholdt, fordi de gik rundt i villahaver og bankede på vinduer og døre. På det tidspunkt havde der de seneste dage været 15 indbrud i villaer nær togstationer i Gladsaxe.
De anholdte, der stammer fra Argentina og Chile, indrømmede en del af indbruddene, ligesom politiet også fik opsnuset, at tyvekosterne blev pakket ned og sendt af sted til hjemlandene.
Andre politikredse havde oplevet samme mønster, og en efterforskningsgruppe har siden skygget og aflyttet et større antal mistænkte fra især Sydamerika.
Det har foreløbig ført frem til opklaring af 230 indbrud og tilvejebringelse af omkring 5.000 tyvekoster, typisk edb-udstyr, parfume, penge og tøj.
19 personer, flest fra Chile, er blevet sigtet i sagen siden anholdelserne i Bagsværd for snart et års tid siden.

Gladsaxe Idrætsforening ser gerne springgymnastikken placeret ved Gladsaxe sportscenter

Gladsaxe Idrætsforening er glade for, at Byrådet vil tilgodese idrætten med en ny multihal i Mørkhøj, men ser en fordel i at springgymnastikken får hjemsted i en udbygget hal 2 ved Gladsaxe Sportshal. I et brev til Byrådets medlemmer peger Gladsaxe Idrætsforening på, at det kunne være en ide at udbygge Hal 2 ved Gladsaxe Sportshal til springgymnastikken. Den nye multihal i Mørkhøj kan så indrettes uden springgrave. Gladsaxe Idrætsforening mener, at en sådan løsning vil give en mere multianvendelig hal i Mørkhøj.

Forbud mod pengeindsamling på gaden strammes

En opstramning af et cirkulære omkring gadeindsamling og hvervning af medlemmer kommer ikke til at få konsekvenser for den lokale forening af Kræftens Bekæmpelse i Gladsaxe. Cirkulærestramningen slår fast, at foreninger ikke må samle penge ind, fx via girokort, som de udleverer til folk på gaden. Men lokalforeningen benytter slet ikke den form for pengeindsamling, fortæller medlem af bestyrelsen i Kræftens Bekæmpelses Lokalforening Kate Poss:
" Vi har en enkelt gang haft en indsamler stående ved Buddinge Centeret, men der kan folk selv putte penge i en bøsse. I lokalforeningen hverver vi ikke medlemmer på den måde, vi har vores frivillige medlemmer, så jeg kan ikke forstille mig at det berører os. Vi har vores landsindsamling en gang om året, og derudover samler vi ikke ind".

Fire millioner kroner skal hjælpe kræftpatienter i Gladsaxe

Gladsaxe kommune vil nu kunne tilbyde kræftpatienter hjælp til at håndtere fysiske og psykiske gener ved sygdommen. Projektet Livtag med kræft har fået fire millioner fra Sundhedsministeriet. Det giver mulighed for at kortlægge tilbudene, og tilbyde den enkelte kræftpatient et sammenhængende forløb. Der bliver konstateret cirka 310 nye tilfælde af kræft om året i Gladsaxe, og godt 2000 borgere har på et tidspunkt fået stillet diagnosen kræft. Mange har i dag ikke noget tilbud om et sammenhængende patientforløb. De fire millioner fra Sundhedsministeriet gør nu Gladsaxe kommune i stand til at få kortlagt, og koordineret tilbudene.

Integrationsråd satser på kulturdag i 2008

En festlig kulturdag med information, underholdning og måske snacks.
Integrationsrådet i Gladsaxe præsenterede forleden denne idé til et dagsarrangement i 2008 med fokus på kulturmøde og integration, da medlemmer af rådet deltog i et møde Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.
Integrationsrådet har søgt inspiration i blandt andet Lyngby og Frederiksberg, hvor lignende arrangementer har vakt begejstring.