Onsdag d. 25. April 2007


Prisregn fra FIG

Det blev vægtløfteren Markus Hansen, der løb af med dette års talentpris fra FIG på i alt 6.000 kroner samt et årskrus med gravering.
Prisen blev indstiftet i 1990 og gives til en ung idrætsudøver, der har vist lovende takter til at blive en kommende idrætsprofil. Og det har Markus med en række ungdoms- og juniorrekorder og deltagelse ved junior EM.
Prisen blev overrakt i aftes ved FIGs repræsentantskabsmøde, hvor følgende klubber også fik del i uddelingen af FIG legatet, som i år var på 32.000 kr.
Blandt de mange ansøgere som var indløbet fik følgende klubber del i legatet:
Manma, 4.000 kroner som tilskud til indkøbt kampgulv.
GIF Gymnastik, 7.700 kroner som tilskud til indkøbte redskaber.
Nybro Furå KK, 3.600 kroner til indkøb af svømmeveste.
GIF Svøm, 5.500 kroner til indkøb af våddragter.
Gladsaxe Basket, 5.000 kroner som tilskud til en træningslejr.
Bagsværd Gymnastikforening, 1.200 kroner til indkøb af nye underlag.
OK 73 Orientering, 5.000 kroner som tilskud til indkøb af elektroniske baseenheder.
Vi har interview og reportage fra prisoverrækkelsen i Nyhedsmagasinet i morgen.

Debat om ny hospitalsplan

I næste måned skal regionsrådet vedtage den nye hospitalsplan for Region Hovedstaden.
I planen samler man de specialiserede behandlingstilbud på færre hospitaler. Og Herlev
Hospital bliver Gladsaxe borgernes områdehospital med døgnbemandet akutmodtagelse, mens Gentofte fremover skal fungere som nærhospital med skadestue åben i dagtimerne. Og lige præcis den del af hospitalsplanen vækker bekymring hos det konservative folkeparti:
"I hospitalsplanen står der under hensigtserklæringer, at akutbehandling skal kunne leveres med samme høje kvalitet døgnet rundt, året rundt. Samt at alle der kommer til skade eller bliver syge skal kunne forvente en hurtig og kvalificeret vej til den rette hjælp. Det lyder jo flot. Men når man så går ind og læser beskrivelserne støder man alt for ofte på ordet "bør". F.eks. i afsnittet under akutmodtagelse, hvor der bl.a. står "ledelsen af akutmodtagelsen bør være speciallæger med kompetencer og særlig interesse for organisation og sikring af samarbejde ved behandling af traumer og akutte medicinske sygdomme". Eller "der bør desuden være klart defineret, hvem af dem der arbejder med den daglige modtagelse af patienter, der er ansvarlige for det samlede patientforløb". Her mener vi, der burde have stået skal! For selvfølge skal det være personer med disse kompetencer, der skal varetage området", lød det bl.a. fra de konservatives Eva Michaelsen under Gladsaxe byråds behandling af
kommunens høringssvar til hospitalsplanen. "Vi mener at vagtlægernes-, skadestuernes- og akutafdelingernes betjening af borgerne skal være optimal. Derfor er det vigtigt der gøres opmærksom på, at hospitalsplanen skal indeholde oplysninger om skadestuens og akutafdelingens åbningstider, samt hvor der er døgnbemandede akutmodtagelser og fro akutafdelingens vedkommende hvilke specialer der er på afdelingen. Hvordan agter regionen at samordne tilbuddene overfor den enkelte patient".
 
Cheri-Mae Williamson, det radikale venstre:
"Min umiddelbare vurdering vil være, at det kan næppe være så svært for os i Gladsaxe. Fordi det eneste vi skal huske på er, at det er Herlev (..)Overordnet set handler planen jo også om at samle specialer ressourcer. At der bliver oparbejdet en patientgrundlag som skaber i denne sammenhæng en positiv rutine på nogle særlige områder som også gør, at der bliver
noget vidensdeling indenfor nogle særlige specialer som gør, at den behandling borgerne modtager bliver optimeret", menr altså det radikale venstre, som forventer, at den nye hospitalsplan vil resultere i en højnelse af kvaliteten for den enkelte borger.

Kommunen bør hjælpe ældre med snerydning

Gladsaxe Kommune bør rydde sne for ældre borgere, som ofte står med en uoverskuelig opgave, når sneen tårner sig op uden for huset. Andre kommuner rydder sne for de ældre, så hvorfor ikke også Gladsaxe, spurgte Pernille Dueholm fra Bagsværd Grundejerforening på det årlige møde mellem Grundejerforeningerne og Kommunen tirsdag aften på Rådhuset.
Borgmester Karin Søjberg Holst svarede, at kommunen ikke har kapacitet til at fjerne sneen, og at borgerne bør benytte private service-firmaer. Men Pernille Dueholm mener, at det er for uoverskueligt for de ældre: "Den enkelte borger skal tegne kontrakt med en privat entreprenør, og specielt for ældre kan det være en stor belastning. I Lyngby- Taarbæk Kommune renholder kommunen områderne mod en fast årlig betaling. Hvorfor skeler vi ikke til dem?".

Frø skyld i flytning

Tidligere byrådsmedlem Lis Smidsholm er valgt som beboerformand i den splitnye rækkehusbebyggelse i den gamle tv-By.
Det er det tredje rækkehus i Gladsaxe, den radikale politiker rykker ind i. Den seneste indflytning skyldes faktisk en ellers uskyldig frø.
Hør den historie i lydudgaven af Nyhedsmagasinet og i dagens udgave af programmet Den varme stol, hvor Lis Smidsholm fortæller om at flytte fra det ene til det andet kvarter i Gladsaxe, om snobberi og om, hvordan man skaber sammenhold blandt beboerne i et nybyggeri. Den varme stol sendes kl. 7.30 og 17.30.