Fredag d. 9. Februar 2007


Enighed om ny arbejdstidsaftale

Så er lærerne og kommunen nået til enighed om en ny arbejdstidsaftale i Gladsaxe.
Dermed er den konflikt som har været under opsejling på skoleområdet nu afblæst, siger
Thomas Agerskov fra Gladsaxe Lærerforening:
"Det væsentlige er, at vi sikre hver lærer stadig har sin forberedelsestid til undervisningen. Det har været et kardinalpunkt for os, at man ikke skal differentiere i lærernes forberedelsestid. Men det allervæsentligste er selvfølgelig, at vi har en aftale, så vi ikke skal ud i en masse bureaukrati. Vi synes, vi har sikret lærerne. Men vi har da også måttet give os et par steder, sådan er det, når man forhandler", lød det fra Gladsaxe Lærerforening umiddelbart efter de sidste forhandlinger torsdag.

Behov for billige ungdomsboliger

Der er behov for billige ungdomsboliger i Gladsaxe. Det mener medlem af SFU Thomas Monberg, som forleden mødte op under byrådets spørgetid:

"Jeg vil gerne spørge til byrådets holdning til udviklingen på ungdomsboligområdet, der gør at ungdomsboliger nu koster mere end 4000 kroner for de nye boliger i Gladsaxe, og til, hvad byrådet evt. kan gøre ved det".
Borgmester Karin Søjberg Holst henviste til det nye ungdomsboligbyggeri ved Stengården station, og gjorde samtidig opmærksom på, at den relativt høje pris skyldes
omkostningsbestemt husleje. Mens enhedslistens Trine Henriksen havde dette forslag:
"Tre eller fire unge kan dele en stor lejlighed i f.eks. Høje Gladsaxe eller Værebro, så man får mulighed for at lave en slags ungdomskollektiver. Det ville jo gøre, at sådan en lejlighed var til at betale for en ung også under uddannelse. Men sådan som udlejningsreglerne er, tror jeg, man som ung vil rende ind i nogle problemer med at søge en 4 værelses lejlighed på en SU, og jeg tror, man skulle lave nogle andre regler. Det synes jeg, man skulle arbejde meget for som en mulighed".
Også den socialdemokratiske social- og sundhedsudvalgsformand, Erling Schrøder, havde et forslag til de unge:
"Boligselskaberne i Gladsaxe har jo trods alt stadig nogle meget små lejligheder, som før i tiden blev udlejet til pensionister. Men der er ingen pensionister, der er interesseret i at bo i en ét-værelses lejlighed. Der er mulighed for at lade sig skrive op, så bor man godt nok ikke sammen med andre unge, men man får dog en billig husleje og en god lille bolig".

Elever klæder sig ærbart

En skole i Esbjerg er blevet så træt af at se på drengenes hængebukser og dertil hørende blottede undertøj, at de har forbudt den lav-taljede bukse-stil på skolen. Skoleleder Henning Bentzen fra Stengård Skole i Gladsaxe mener, at et forbud er den decideret forkerte vej at gå, for ifald problemet opstår, er det mere konstruktivt at diskutere det i undervisningen. Også på Høje Gladsaxe Skole er det yderst sjældent at lærerne møder problematikken med en udfordrende eller provokerende tøjstil, fortæller skoleleder Kirsten Haase.
"Det er selvfølgelig sæsonbetonet, men pigerne går generelt helt almindelig klædt. Moden er at t-shirten kun går til bæltestedet og ikke ned over lænden, men vi har ingen bare maver. Grænsen går ved den meget pågående påklædning. Men det har vi ikke set endnu".

Ferieprogram

I næste uge er der for manges vedkommende dømt vinterferie, og vi sender derfor et særligt dagsprogram ugen igennem, hvor der vil være mulighed for at genhøre udsendelser fra snart 20 års lokal radio i Gladsaxe.

Det nærmere ugeprogram kan studeres på vores hjemmeside radiogladsaxe.dk eller i papirudgave, som kan findes på bibliotekerne, Aktivcentret eller i Borgernes Hus.
Nyhedsmagasinet er tilbage i vanlig form mandag den 19. februar.