Mandag d. 19. Februar 2007


Mangel på pleje- og aflastningsfamilier

Behovet for pleje- og aflastningsfamilier i Gladsaxe er steget de senere år.
Og lige nu er der mangel på familier, som kan give børn med psykosociale vanskeligheder eller handicaps et lille pusterum i hverdagen:
"Det skyldes også, at vi igennem nogle år har kørt en politik i Gladsaxe hvor vi meget gerne vil prøve at sikre barnet kan blive i sit nærmiljø", siger Vibeke Schønning fra familieplejeteamet.

Flere langtidssygemeldte

Alle hænder skal i arbejde – og Gladsaxe Kommune gør sit til at få de ledige i beskæftigelse. På kort tid, dvs. på under et halvt år, er det lykkedes kommunen at få 70 personer, som tidligere modtog kontanthjælp, i arbejde. Det vil sige at antallet af personer på kontanthjælp i Gladsaxe nu er nede på 1.371 personer. Samtidig er antallet af sygedagpengesager i stigning. I samme periode, i løbet af det sidste halve år, er der kommet 100 flere sygedagpengesager i kommunen. Det vil sige sager om personer, som har været sygemeldt i mere end et halvt år. Denne stigning vil kommunen nu undersøge, siger formand for Beskæftigelsesudvalget Cheri-Mae Williamson. "Det er svært allerede nu at identificere hvad det handler om, men vi hælder mest til at det handler om at vi har at gøre med en gruppe arbejdstagere, som tidligere gik ledige i længere tid, men nu får vi også nogle af de hænder ud på arbejdsmarkedet som kun kan klare det i kort tid, og som så bliver syge, og træder hurtigt tilbage. Det er en tendens som tegner sig for mange kommuner. Sygedagpengesager tærer på de kommunale budgetter, og samtidig er det trist hvis vi ikke kan etablere arbejdstilbd som borgerne kan træde ud i og bevare tilknytningen til". Forvaltningen vil nu undersøge hvordan tallene hænger sammen.

Ny form på kriminalpræventivt samarbejde

Med politireformen, der bl.a. har medført nye og større politi- og retskredse, er der også sket ændringer omkring det kriminalpræventive samarbejde mellem kommune og politi, som nu skal til at finde formen i kredsråd og lokalråd.

Fulde cyklister skal reguleres

Hvert år kommer 19.000 cyklister til skade i trafikken, og ender på skadestuen. Af dem er de 4.000 påvirkede af alkohol. Men selvom de berusede cyklister er til skade for sig selv og andre, er der ikke officielle grænser for hvor høj en promille man må have med på cykel, og politiet kan højst give en bøde, hvis de møder en slingende cyklist på vejen. Politiet efterlyser promillegrænser for cyklisterne, men det mener formand for Dansk Cyklistforbund, Claus Hansen, ikke er en god ide. "En cyklist er kun til fare for sig selv, hvis han er fuld og vælter i trafikken", siger han til Nyhedsavisen.
Repræsentant for den lokale afdeling af Dansk Cyklistforbund i Gladsaxe Carl Bencke er uenig – men kun som privatperson.
Vi har ikke drøftet det i lokalafdelingen endnu, men privat mener jeg, at der må gælde de samme regler for cyklister som for andre trafikanter. Herunder også promillegrænser".
I første omgang ønsker Carl Bencke at drøfte problematikken i lokalafdelingen i Gladsaxe.
I Gladsaxe har der i de sidste to år kun været anmeldt et enkelt tilfælde, hvor en fuld cyklist var indblandet, fortæller vicepolitidirektør Kim Svenningsen, Gladsaxe Politi: Det var en cyklist som kørte ind i en parkeret bil i sommeren 2005.

Forsøg med solcelleanlæg

Gladsaxe kommune går nu i gang med et miniprojekt med solcelleanlæg. Panelerne bliver ikke større end 12 m2, selvom der er massevis af kvadratmeter tag oven på rådhuset, der bliver brugt som forsøgskanin.

Panelerne kommer samtidig til at skærme for et ventilationsanlæg, der ikke just har gjort noget godt ved det visuelle indtryk af rådhusbygningerne.
Forsøget med solcellerne vil koste omkring 70.000 kroner, og borgerne vil kunne følge forsøget og produktionen via et informationspanel i rådhushallen.
Gladsaxe kommune afsætter hvert år et beløb til energi- og miljøforbedringer i de kommunale ejendomme – sidste år godt en million kroner – og det er derfra pengene til forsøget kommer.