Torsdag d. 11. januar 2007


Tosprogede elever får gode karakterer på Høje Gladsaxe Skole

Høje Gladsaxe Skole er så god til at undervise sine tosprogede elever, at skolen er blevet udvalgt til at være med i en undersøgelse sammen med 22 andre skoler fra hele landet. Årsagen til at skolen er valgt ud er at skolens tosprogede elever har klaret sig bedre end gennemsnittet til 9. klasses afgangseksamen. Undersøgelsen, som har navnet "Dette Virker på Vores Skole" og som er sat i gang af Undervisningsministeriet, samler skolernes erfaringer med tosprogede elever for til slut at give de bedste erfaringer videre fortæller projektleder Mikkel Thøgersen.
"Vi undersøger hvad skolen gør, som er godt. Er det ledelsen, er det samarbejdet mellem lærerne på tværs af faggrupperne eller sprogcenteret, som gør en særlig indsats", siger han.
Resultaterne bliver lagt frem på en konference i marts.

Naturen i kulturkanonen

Bagsværd sø, Høje Gladsaxe Parken og Smør- og Fedtmosen er blandt topscorerne i den ny
Gladsaxe Kulturkanon, hvor Naturen har fået sin helt egen plads.
Og i den lokale miljøforening håber man, det vil betyde, at der kommer mere fokus på
kommunens naturområder.

Alarmtelefonopkald modtages stadig på de tidligere hovedstationer

Det er fortsat de gamle hovedstationer i den nye Københavns Vestegns Politikreds som hver især modtager alarmopkald fra særlige alarmtelefoner. Herfra dirigerer stationerne en patruljebil frem til det sted hvor alarmopkaldet kommer fra.

Alarmtelefonerne uddeles typisk til kvinder der har været udsat for trusler fra tidligere mandlige partnere og samlevere. Senest har en episode i Østjylland skabt interesse omkring anvendelsen af alarmtelefoner. Her blev en ung kvinde dræbt af sin 25-årige ekskæreste før politiet nåede frem.
Vagthavende ved politistationen i Albertslund, vicepolitikommissær Per Engelbrecht, siger at de gamle hovedstationer i Gladsaxe, Albertslund og Rødovre indtil videre håndterer opkald fra alarmtelefonerne. Det vil fortsætte indtil politiet har foretaget tekniske ændringer der gør det muligt at oprette en samlet vagtcentral på stationen i Albertslund.

AB ud af DBU’s talentprojekt

AB har af DBU fået den kedelige meddelelse at klubben sammen med 5 andre ikke fremover er med i unionens projekt, Integreret Talent Udvikling, det såkaldte ITU. DBU kræver nemlig at klubberne i ITU-arbejdet fremover har mindst 7 landsholdsspillere i staben. Cheftræner for AB’s 1. divisionshold i fodbold, Christian Andersen, afviser at beslutningen får store negative konsekvenser for klubben, men han kritiserer DBU’s handlemåde.
Ifølge Christian Andersen er talentarbejdet i AB godt. Cheftræneren har ikke meget til overs for DBU’s beslutning. Han vurderer at nedskæringer på talentområdet er hovedårsagen til at AB nu smides ud af ITU-arbejdet.

Talentkoncert i Stengård Kirke

Stengård Kirke danner i aften rammen om pianisten Kristine Thorups solokoncert. Koncerten er en såkaldt prædebutkoncert, der er en generalprøve på hendes egentlige debutkoncert til marts. Koncertens program spænder fra Schuberts klassiske klaverstykker til Rued Langgaards og Niels Viggo Bentzons mere moderne tonesprog.