Mandag d. 11. Juni 2007


Ny egnsteaterordning får konsekvenser for Gladsaxe Ny Teater

Den nye egnsteaterordning får konsekvenser også for Gladsaxe Ny Teater. Der er dog stadig mange usikkerheder forbundet med lovændringen, men det er vigtigt med en hurtig afklaring, lyder det fra kulturudvalgsformand Lars Abel:
"Der er to elementer, som er vigtige for os. Det økonomiske kan man jo ikke se bort fra, hidtil har vi fået 50% refunderet, dvs. i princippet er kommunens tilskud blevet doblet op, fremover er det maksimalt 50%, så hvis der ikke kommer flere penge til rådighed, og der kommer flere teatre ind i ordningen på landsplan, så risikerer der at blive mindre til nogle teatre. Det er jo så en risiko rent finansielt for Gladsaxe Ny Teater. Det andet element er på kulturelt niveau. Der skal ansættes nogle egnsteaterkonsulenter, som skal følge udviklingen på de enkelte egnsteatre og bidrage til udvikling og kvalitet på teatrene. Jeg betragter ikke det, som et stort problem ift. Gladsaxe Ny Teater, jeg synes Kaspar Rostrup og det team han har samlet virkelig lever op til det, at prøve på at lægge kvalitet ind i egnsteatret. Men det kræver jo penge. Og der er større risiko for det økonomiske område. Når kulturudvalget har sagen på, skyldes det, at den ordning der nu er etableret gælder til 2009, men da man planlægger teatersæsoner op til et par år i forvejen, så skal vi allerede begynde at tænke på den nye aftale vi skal lave om Gladsaxe Ny Teater. Og allerede nu tænke kreativt mht. til, hvordan det skal se ud og fungere i fremtiden. Hvilke kvaliteter og hvilket niveau kan vi satse på, og hvilken økonomi er der nødt til at blive lagt ind i det".

Sværere at finde værtsfamilier

Danmark har stolte traditioner, hvad angår både at sende udvekslingsstudenter ud af landet og at tage imod herhjemme.
Men der er en mentalitetsændring i gang i det danske samfund; vi vil gerne selv ud af landet, men det kniber mere og mere med at åbne dørene herhjemme for de fremmede.
Det er i hvert fald den erfaring, man har gjort sig i AFS Interkultur, en udvekslingsorganisation, der hvert år henter op mod et par hundrede unge i 15-18-årsalderen fra cirka 30 forskellige lande her til Danmark.

Træning for ældre

Det handler om genoptræning, dagcentertilbud, bassin og hjælpemidler, når ældrerådet i Gladsaxe i dag inviterer på temamøde i festsalen på omsorgscentret Kildegården.
Der vil være indlæg fra en lang række paneldeltagere fra Herlev hospital, fra genoptræningscentret i Gladsaxe, fra forebyggelsescentret og fra dagcentret på Kildegården, hvorfra centerleder Tina Solveig Koch vil fortælle om vedligeholdelsestræning.

Lejeaftale med AB forlænges

Fodboldaktieselskabet AB vil gerne have forlænget den lejeaftale for stadion, som klubben har med Gladsaxe kommune.
Den nuværende aftale gælder frem til udgangen af juni i år, og AB anmoder derfor nu om en forlængelse.
Med en pristalsregulering betyder det, at AB kommer til at betale 110.000 kroner for leje af anlæg, 110.000 kroner for leje af administrationslokaler og endelig også 110.000 kroner for leje af loungen på stadion.
Dertil kommer 6 kroner pr. tilskuer for rettigheder til catering samt 10% af entreindtægten for hver tilskuer over 1.000, der kommer ind på stadion. En afgift, der kun sjældent har været i brug.
Skulle AB rykke ud af 1. division bortfalder aftalen og en ny skal indgås i forhold til den sportslige placering.

Rivende udvikling i Solna

Nye boliger, kulturhus og stadion.
Det går ufatteligt godt i den svenske venskabsby Solna.
På det nordiske møde i Gladsaxe forleden kunne en svært tilfreds svensk delegation fortælle om rivende udvikling i Solna, som i øjeblikket er en af Sveriges to rigeste kommuner.