Fredag d. 15. Juni 2007


Millioner til private på jobmarkedet

Gladsaxe kommune betaler i år næsten 20 millioner kroner til private firmaer for at få hjælp til at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde.
Men først ved årets slutning vil kommunen se nærmere på, hvem af de private, der løser opgaven bedst og til hvilken pris. Der kan derfor langt hen ad vejen blive puttet gode penge i dårlige resultater, som altså først bliver konstateret, når budgetåret er slut.
Konsulentfirmaerne A2B, Jobkomp og Advice Company hedder nogle af de private firmaer, men den helt store aktør er aftenskolen AOF i Gladsaxe, der forsøger at få omkring 10% af kontanthjælpsmodtagerne fra overførselsindkomsten og over på arbejdsmarkedet.
Foruden kommunens bestræbelser på området ved egne folk og udgifterne hertil, så kostede de private i 2006 godt 17 millioner kroner. Der har ikke endnu været en præsentation for politikerne af, hvad der er kommet ud af de millioner.

Bande aflurer pinkoder

Ældre mennesker bliver ofte afluret pinkoden til deres dankort, når de handler i supermarkeder og lignende. Efterfølgende bliver deres punge så stjålet, og dankortet misbrugt flere gange, indtil bankerne får stoppet den fest.
I øjeblikket er hovedstadsområdet plaget af en bande, formentlig romaer, der huserer. Det tyder optagelser fra overvågningskameraer i hvert fald på, siger Otto Storm, Gladsaxe politi.

Budgetoverskud på nye opgaver

Da Gladsaxe kommune ved årsskiftet overtog en række opgaver, der tidligere blev varetaget af amtet, så fulgte der 320 millioner kroner med til dækning af de nye udgifter i år.
Kommunen var naturligt usikker på, hvor meget de nye opgaver egentlig ville koste at udføre. Derfor blev der nedsat en gruppe med økonomikyndige embedsfolk, der nøje har fulgt området og nu har barslet med en midtvejsevaluering.
Og med alle de usikkerhedsmomenter, der nu engang er tilknyttet, så ser det ud til, at pengene kommer til at række. Faktisk viser beregninger, at der endda bliver godt 8 millioner kroner til overs ved slutningen af året.
Mindreforbruget falder især indenfor specialundervisnings- og anbringelsesområdet. Taksterne til specialundervisning er ikke steget så meget som ventet, og så er der blevet anbragt langt færre børn udenfor hjemmet end beregnet.
Til gengæld er det så blevet dyrere med kollektiv trafik til handicappede, ligesom der er brugt flere penge til behandling af stof- og alkoholmisbrugere.
Økonomien på de nye opgaver bliver fulgt helt dørs til årets slutning af den særlige embedsmandsgruppe, der også til den tid vil komme med en rapport. Foreløbig skal politikerne i økonomiudvalget se nærmere på rapporten for det første halve år, og det sker på et møde på tirsdag.

Gladsaxe Volleyball Klub har et godt tag i de unge

Den lokale volleyball klub har lige nu Danmarks største ungdomsafdeling, også kaldet for kids- og teenvolley:
"Det er vi selvfølgelig glade for (..) Vi startede for over 5 år siden med at deltage i minisport og sommerferieaktiviteter, og så fik vi stablet et hold på benene. Og siden er det bare vokset. Nu har vi 7 hold", fortæller ungdomsansvarlig Jan Kold.
Over 100 børn og unge spiller i øjeblikket i Gladsaxe Volleyball Klub.

Sommerbogskonkurrencen tæt på at blive skudt i gang

ØV!, tjaa.. eller ok, super og super-fantastisk. Sådan er måle-enhederne i Gladsaxe-bibliotekernes sommerkonkurrence Sommerbogen, som udløser fra 1 til 5 stjerner.
Konkurrencen har været en fast del af bibliotekernes tilbud i 3 år, og lader børn anmelde 5 skønlitterære bøger efter eget valg, fortæller Anitta Fruerled fra Gladsaxe Hovedbibliotek.
"Vi vil gerne give børnene en god læseoplevelse, og samtidig holde læsefærdighederne ved lige hen over sommeren. Selve anmeldelserne hænger vi op og lægger på internettet, og dermed giver vi andre børn en ide til hvad de kan læse. Vi kan se, at børnene synes det er skægt at læse de andres anmeldelser. Også selvom de ikke er enige. Men jeg kan se, at rigtig mange børn får lyst til at læse bøger, de ikke har hørt om før".
Tilmelding til konkurrencen starter på mandag den 18. juni, og foregår på et af bibliotekerne i kommunen. Senere i programmet kan de høre et udpluk af sidste års anmeldelser.

Vigtigt skridt for AB

Det var en mere spændende end velspillet kamp, der onsdag aften foregik på Gladsaxe stadion mellem de to nedrykningskandidater fra AB og Fremad Amager.
AB vandt fortjent med 3-2 og havde egentlig chancer til flere mål, mens Fremad Amager sad på de første 10 minutter af hver halvleg og scorede de to gange, AB-forsvaret tog sig en lille blunder.
Med sejren, og de tre point, kom AB over nedrykningsstregen og kan med en sejr på søndag hjemme mod Thisted med stor sandsynlighed sikre sig forbliven i 1. division.