Torsdag d. 28. Juni 2007


Dom til sydamerikansk indbrudsbande

Mandag blev der ved Retten i Glostrup, Gladsaxe afdelingen, sat et foreløbigt punktum i den såkaldte "Chilenersagen", en sag om en lang række indbrud på det meste af Sjælland med flere chilenere som gerningsmænd.
To mandlige chilenske statsborgere blev begge blev idømt hver 2 ½ års fængsel samt udvist af Danmark for bestandigt. De blev dømt for at have begået henholdsvis 48 og 47 indbrud, to forhold af brugstyveri af motorkøretøj samt hæleri.
En herboende kvinde, der er peruviansk statsborger, blev for hendes rolle i forbindelse med indbruddene og hæleri idømt 2 års fængsel og fik konfiskeret ca. 380.000 kr., som hun havde stående på en bankkonto. Kvinden har anket sin dom til frifindelse, mens de 2 mænd overvejer, om de vil anke byrettens dom. De 3 personer har under sagen været betragtet som de primære gerningsmænd.
Derudover er yderligere 5 chilenske statsborgere blevet idømt fængselsstraffe for tyveri på henholdsvis 3 måneder, 4 måneder og 6 måneder. De er alle blevet udvist.
Desuden er yderligere en herboende kvinde, der er peruviansk statsborger, blevet idømt 8 måneders fængsel betinget bl.a. med vilkår om udførelse af 120 timers samfundstjeneste.
Der er fortsat 2 mænd varetægtsfængslet i sagen. Den ene er chilensk statsborger, mens den anden er marokkansk statsborger. Chilenerens sag forventes afgjort ved byretten snarligt, mens marokkanerens sag afventer resultatet af en mentalundersøgelse.

Fartbøder betales tilbage

Da Gladsaxe kommune for en del år siden indførte en hastighedsbegrænsning på 40 km/t på vejene i mange boligområder, så blev den nye begrænsning fulgt op af heftig fartkontrol fra politiets side.
Men i ni måneder, fra juli 2002 til april 2003, havde kommunen ikke vejdirektoratets tilladelse til den nye fartgrænse. I samme periode udstedte Gladsaxe politi ikke færre end 840 bøder, frakendelser af kørekort mv. på grund af for høj fart.
Men samtlige sager skal nu omgøres, og det kan blive en bekostelig affære, ikke mindst de sager, hvor de bøderamte også er blevet fradømt kørekortet. Det er dels en bekostelig affære at genanskaffe sig, og dels kan det også have haft erhvervsmæssige konsekvenser, som der nu kan kræves erstatning for.
Erstatninger, som Gladsaxe politi, der ellers handlede i god tro, i hvert fald i første omgang, kommer til at betale.

Rekordtilmelding til Gladsaxedagen

Programmet for Gladsaxe dagen den 18.august har aldrig været længere end i år: For aldrig før har så mange foreninger meldt sig til dagens anden del, Kulturfesten. I år er der hele 70 foreninger samlet i Rådhushaven, siger fritidskonsulent Rikke Clausen.
"Det er rekord-tilmdelding, og vi får fyldt godt op. Vi kommer til at fylde hele haven, og håber der stadig bliver plads til at gå rundt derude. Men der skal nok blive plads til alle".
Kommunen har ikke endnu ikke måttet afvise foreninger til Kulturfesten, som starter kl.15 og er Gladsaxedagens anden del. Første del står i kommunens tegn, borgerne kan tale med en politiker, diskutere skatteniveau og høre, hvordan kommunen vil bruge pengene til næste år. Underholdningen tager det tidligere laban-medlem Ivan Pedersen og band sig af, og derudover optræder Gladsaxe Steelband, Gladsaxe Marimba orkester og Teaterskolen i Værebro. Gladsaxe Pigegarde runder af.

Schäfer til AB

Når fodboldspillerne på ABs hold i 1. division efter ferien møder frem, så er det nye folk i trænersæderne, der tager imod.
Som bekendt er Flemming Christensen ny cheftræner, og AB har netop ansat endnu en tidligere landsholdsspiller og succesrig træner som assistent, nemlig Michael Schäfer, der har trænererfaring fra FCK, Ølstykke og senest B93. Og så har de to desuden en fælles baggrund som spillere i Lyngby Boldklub.

Ingen planer om kampagner mod børnevold

I år er det ti år siden revselsretten blev afskaffet, dvs., det blev forbudt at slå børn. Men trods lovindgrebet er vold mod børn stadig et stort problem.
I følge foreningen Børns Vilkår har hvert tiende barn i 9.klasse oplevet at blive slået af en forælder. Organisationen opfordrer derfor kommunerne til at være mere aktive i deres indsats mod børnevold. I Gladsaxe har man ikke planer om at lave en oplysningskampagne, men foretrækker at informere børn og forældre i hvert enkelt tilfælde, fortæller socialrådgiver i Familie og Rådgivningsafdelingen Helle Jelstrup.
"De fleste familier ved, det er forbudt at slå børn, for de bliver hele tiden konfronteret med det i børneinstitutionerne. Når vi får kendskab til at et barn bliver slået af en forælder, indskærper vi overfor forældrene hvad det betyder for et barn at blive slået, og vi undersøger forholdene og tilbyder familien hjælp". Gladsaxe har ikke statistikker på antallet af børn, der bliver slået.
Børnerådet, Red Barnet, Børns Vilkår og Unicef har oprettet en hjemmeside med oplysninger om hvor man kan henvende sig hvis et barn bliver slået. Sitet hedder 3 x w.bankslutforbudt.dk