Tirsdag d. 1. Maj 2007


1. maj-opsang til regeringen

Tiden er ikke moden til at folde de røde faner sammen og lægge dem i mølposen. Der er nemlig stadig ting at kæmpe for - og imod, f.eks. kontanthjælpsloftet. Det siger en af dagens talere ved Socialdemokraternes 1. maj arrangement på Høje Gladsaxe Skole, formand for LO i Storkøbenhavn, Peter Kay Mortensen.
Han hudfletter regeringen for at lade kontanthjælpsloftet ramme en stor gruppe børn. Og derudover giver regeringens aktuelle politik ikke kommunerne mulighed for at løfte den stigende velfærdsbyrde.
Arrangementet løber af stablen kl. 9, hvor borgmester Karin Søjberg Holst byder velkommen. Derefter betræder Socialdemokraternes næstformand Nick Hækkerup talerstolen, efterfulgt af Peter Kay Mortensen og den lokale folketingskandidat, Bent Greve, afslutter.

1. maj talere vil til magten ved næste valg

Et regeringsskifte ved næste valg, det er hovedbudskabet i SFs formand Willy Søvndal 1. maj tale i dag på Buddinge skole.
"Den nuværende regering har fejlet på de store dagsordener, herunder Irak-krigen, den offentlige velfærd som slides ned, uligheden som stiger og miljø – og klimakampen, hvor de har sat Danmark i stå i fem år, og hele velfærdstanken. Der er brug for en ny politik og der har SF mange gode bud".
At der skal ny regering til efter næste valg og at den skal være rød, er Enhedslistens medlem af Folketinget Jørgen Arbo-Bæhr fuldstændig enig med Willy Søvndal i. Han vil desuden argumentere for flere medarbejdere i den offentlige sektor i dagens tale på Buddinge skole:
"Vi har brug for en anden regering, fordi regeringen går ind for en ensretning af samfundet og bygger deres magt på fundamentalister i Dansk Folkeparti, og fordi regeringen ikke er i stand til at sikre udbygningen af vores offentlige velfærd. Vi har nogle bud på hvad vi skal gøre, bud som vi tror en kommende socialdemokratisk regering også vil gå ind for, nemlig at der skal være plads til mangfoldighed, så vi får flere offentlige ansatte og får mere arbejdskraft" .
1. maj talerne af Jørgen Arbo-Bæhr og Willy Søvndal bliver efterfulgt af tidligere efterretningsagent Frank Grevil, som modtager Gladsaxe Ytringsfrihedspris 2007. Morgenmødet er arrangeret af SF, SFU SUF og Enhedslisten, der er gratis morgenmad og bandet Det Blå Guld underholder. Og det er altså på Buddinge Skole mellem 9 og 12.

Snavsede Søborg-bagere

Det kniber tilsyneladende for bagerne i Søborg-området at gøre ordentligt rent.
Fire ud af fem bagerier har nemlig fået anmærkninger fra fødevarekontrollen, når det gælder kvaliteten af rengøring. Indtørret gammel dej, blandet vaskevand og mel, snavs i fryseren og vindueskarme, der er brune efter kondensvand hører åbenbart til dagens tekst.
Kun Bagerihjørnet på Buddingevej 215 har orden i sagerne og får en storsmilende Smiley ved den seneste kontrol. De øvrige får Smileyer med knap så store smil.
Omvendt forholder det sig med bagerne i Bagsværd. Her opnår tre ud af fire bagerier store smil. Kun BS-supermarkedets bageri får et halvlunkent smil, og igen er det rengøringen det kniber med. Seneste kontrol, som var i sidste uge, beretter således om utilstrækkelig udsugning og snavsede gulve.
Samtlige kontrolskemaer kan ses på fødevaredirektoratets hjemmeside.

Brødrister ristet

Det var et noget særegent morgenmåltid, brandvæsenet i Gladsaxe lørdag morgen rykkede ud til i et af højhusene i Høje Gladsaxe-bebyggelsen.
Beboeren havde nemlig fået byttet lidt om på begreberne og sat en brødrister over på et tændt el-komfur. Brødristeren smeltede ned, og røgen og stanken spredte sig fra lejligheden til flere øvrige lejemål i opgangen.
Brandvæsenet blev tilkaldt, smed den nedsmeltede rister ud og luftede så i øvrigt godt ud i lejligheden. Der skete hverken personskade eller materiel skade, ud over altså den ødelagte rister.

Kollektiv trafik til eftersyn

Den kollektive trafik skal kigges efter i sømmene. Det mener Lars Abel og det konservative Folkeparti i Gladsaxe Byråd, som spørger hvordan vi kan forbedre borgernes muligheder for at benytte busser og tog, så lysten til at tage egen bil bliver mindre.
"Vi vil gerne ha en belysning af om vi udnytter den kollektive transport så optimalt som overhovedet muligt. Hvordan er belægningen, er der bus til stationerne, så borgerne har let adgang til stationerne? Der er kommet fokus på kollektiv trafik, fordi borgmesteren vil indføre bompenge for bilister til og fra København, men i stedet mener vi at man bør sikre sig at de kollektive trafikmidler fungerer", siger Lars Abel, som fremlægger forslaget om at undersøge den kollektive trafik på det kommende byrådsmøde den 9. maj.

Kræft: Millioner til rehabilitering

Gladsaxe har fået fire millioner kroner af indenrigs- og sundhedsministeriet til et rehabiliteringsprojekt for kræftpatienter over 18 år.
Projektet har flere formål; hurtigt at bane vejen for en normal hverdag og et aktivt liv med så få fysiske, psykiske og sociale begrænsninger som muligt.
Det skal også vurderes, om uddannede frivillige kan spille en forebyggende og rehabiliterende rolle, og så skal der afslutningsvis ses på, om der overhovedet er behov for et sådant rehabiliteringstilbud.
Projektet startes i år og slutter i 2009.

Udviklingshæmmede og autister udstiller på Hovedbiblioteket

Fra på torsdag og frem til den 24. maj udstiller elever fra SUKA egne værker på Hovedbiblioteket. Kunstnerne er alle unge eller voksne udviklingshæmmede eller autister. Værkerne afspejler den enkelte elevs individuelle udtryk, og på udstillingen er der rig mulighed for at nyde farveglæde, og spontanitet.
På SUKA, der er skole for udviklingshæmmede og autister, er de kreative fag en vigtig del af undervisningen. Med nye kreative udfordringer, i form af nye materialer og motiver, afprøver eleven sine evner til at omstille sig.