Torsdag d. 15. Marts 2007


Skimmelsvamp i Skoleparken

En millionrenovering af facaderne på kæderækkehusene i bebyggelsen Skoleparken i Bagsværd er blevet standset. Pengene skal nu i stedet bruges til bekæmpelse af skimmelsvamp.

Der var ellers afsat 14 millioner kroner til renovering af facader hen over de næste fire år. Men inden håndværkerne kom i gang, meldte flere beboere om mistanke til skimmelsvamp, hvilket en nærmere undersøgelse kunne bekræfte eksistensen af.
Derfor skal husene, der er bygget af gasbeton tilbage i starten af 50erne, nu gennemgås fra A til Z for at komme svampen til livs. Det sker bedst ved en udvendig isolering – et projekt i omegnen af de 35 millioner kroner, lyder vurderingen i Boligbladet, som udgives af Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe.

Nye sundhedsaftaler godkendt

Gladsaxe fik minimal indflydelse på de første sundhedsaftaler mellem Region Hovedstaden og kommunen.
Sundhedsaftalerne beskriver bl.a. den nye arbejdsdeling mellem regionen og kommunerne. Og formålet er at skabe en overordnet kvalitet og sammenhæng i indsatsen overfor de borgere i regionen, der har kontakt til sundhedsvæsenet.
I går skulle Gladsaxe byråd godkende sundhedsaftalerne. Men i enhedslisten er man langt fra tilfreds med resultatet. "Kommunen har stort set ingen indflydelse haft på de sundhedsaftaler. Vores eneste krav var på spørgsmålet om genoptræning", siger Emilce Nielsen. "Både indenrigs- og sundhedsministeriet og kommunen har den opfattelse, at 90% af genoptræningsforløbene hører under kommunen. Og ca. 10% under specialiseret genoptræning. Det siger de statistikker der har været indtil nu. Men regionen kom igennem med, at 30% af genoptræningen hører under regionen og resten under kommunen. Kommunen skal betale for al ambulant genoptræning uanset om det foregår på hospitalerne eller i kommunens regi. Det var det eneste punkt vi havde, som var vigtigt og hvor vi gerne ville have indflydelse. Det kunne vi ikke få". Social- og sundhedsudvalgsformand Erling Schrøder, socialdemokraterne: "Der er en generel del, vi ikke har den store indflydelse på, vi har ikke mulighed for gennem direkte forhandlinger at ændre indholdet i den generelle del. Så er der en allonge, den enkelte kommune har mulighed for at få et tillæg til den generelle del af sundhedsaftalen. Allongen er forhandlet i "klynger", i vores klynge er, foruden Gladsaxe, Herlev, Rødovre, Ballerup og Furesø med".
"Hvorfor skal vi være så ydmyge", spørger Lars Abel, det konservative folkeparti. "Vi har en strukturreform i ryggen. Vi kan stille krav og komme med ønsker. Jeg siger ikke, vi kan komme igennem med det, men vi kan sige "det ønsker vi".

Al Gore ubekvemt langt fra

Det var lige før tidligere vicepræsident i USA Al Gore selv kunne have introduceret sin film ’En ubekvem sandhed’ om klodens klimaproblemer i Gladsaxe bio.
I hvert fald besøgte han forleden Novo Nordisk i Bagsværd, blot små 14 dage førend hans film vises i Gladsaxe bio, hvor den bliver introduceret af miljøminister Connie Hedegaard og borgmester Karin Søjberg Holst.
Filmen vises gratis for byens borgere og virksomheder som et led i en større trafik-klimakampagne, som kommunens grønne idécenter kører i april måned.
En kampagne, der kører samtidig med miljøstyrelsens nationale klimakampagne for at mindske CO2-udslippet.
Men det kunne da unægteligt have været et scoop, hvis Gore selv kunne have stået på scenen i Gladsaxe bio og introduceret sin Oscarbelønnede debatfilm.