Tirsdag d. 20. Marts 2007


Hjemmehjælp skal effektiviseres

Hjemmehjælperne i Gladsaxe kommune skal rende for fem millioner kroner hurtigere i år i forhold til sidste år.
En mere korrekt udlægning vil måske lyde sådan her, nemlig at man i flere hjemehjælpsdistrikter skal være bedre til ruteplanlægning og til at disponere den ansattes dagsprogram på en anderledes hensigtmæssig måde.
For det er tilsyneladende der, der er penge at hente, og det endda rigtig mange af dem, fremgår det af en dagsordentekst for det politiske social- og sundhedsudvalg, der mødes i denne uge.
Havde alle distrikter været lige så effektive som Bagsværd var det i hele 2006, så havde omkostningerne til hjemmehjælp samlet set været fem millioner kroner mindre.
I år skal alle distrikter så kunne præstere som Bagsværd. Men da det i forvejen kniber med at fastholde personalet i plejesektoren, så kan en yderligere effektivisering måske få flere ansatte til at overveje deres stilling. Rekruttering, oplæring og vikardækning hører ellers i forvejen til blandt de omkostningstunge faktorer indenfor hjemmehjælpen.
Og da flere distrikter har hevet et budgetunderskud med sig over fra sidste år, så er det, som det hedder i dagsordenteksten, ’nødvendigt med en overordentlig stram styring i distrikterne for at sikre, at budgettet overholdes’.

Multihal for både organiseret og uorganiseret idræt

I den kommende Multihal i Mørkhøj skal der være plads til både den etablerede lokale idræt, og den uorganiserede. De uorganiserede er kendetegnet ved netop ikke at være organiserede. Det gør det svært at finde repræsentanter, som kan indgå i de dialoggrupper der skal diskutere hallens indhold og aktiviteter. Men der kommer en fase, hvor borgerne kan komme med ideer til Byrådet og Fritids og Idrætsudvalget. Det kan blandt andet ske på budgetdagen, hvor Fritids og Idrætsudvalget har en bod på Rådhuspladsen.

Plejehjem har dårligt image

God mad, faste spisetider og personale, som kommer når man kalder. Måske er det det, der skal til for at et plejehjem bliver et godt sted at være for både ansatte og beboere. Socialministeren har netop skudt en konkurrence i gang som lader borgerne udpege Danmarks Bedste Plejehjem. Formålet er at forbedre plejehjemmenes image, og det er der behov for. I Gladsaxe havde borgerne ikke høje tanker om institutionerne, da vi mødte dem på Søborg Torv.
"Et godt plejehjem er et sted hvor man får hjælp når man har brug for det, hvor de ikke overser en og lade en vente. Det er et sted hvor de ansatte er engagerede, og ikke blot arbejder for pengenes skyld", lyder det fra tilfældige borgere, hvoraf de færreste selv vil på plejehjem.
" Man skal ligge i sine egne bleer, det er ikke gode forhold", siger en. "Der er ikke tid nok til at tage sig af beboerne, så jeg håber, mine børn tager sig af mig når den tid kommer", siger en anden. Vil man deltage i konkurrencen kan man kontakte Socialministeriet inden 5. april.

Forslag om juniorpædagoger i Gladsaxe

Gør som i Greve og Vallensbæk. Ansæt juniorpædagoger i Gladsaxes børnehaver og fritidshjem.

Børne- og undervisningsudvalget skal i dag drøfte de i alt 6 forslag som blev vedtaget på den årlige skolebyrådsdag. Den ene af forslagene kommer fra 8.C på Egegård skole:
"Det går ud på at vi får nogle unge fyre mellem 15 – 17 ud i institutioner og børnehaver for at være sammen med børnene og lege med dem. Fordi der er ikke så mange mandlige pædagoger i børneinstitutioner. Og så er det for at børnene får et mandligt forbillede også. Man er så vant til at se damer som pædagoger, så vi synes det var oplagt, at det var drenge, der kom ud", fortæller Sofie Wirenfeldt Bladt fra 8.C på Egegård skole.